Lokaliziran požar na Promini

- 18. kolovoza 2017.

Normalizirano je stanje na požarištu u općini Promina doznajemo od zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića.
– ‘Situacija je bila krajnje ozbiljna. Jučer poslijepodne požar su gasila četiri kanadera i air tractor. Nakon što je pala noć zračne snage su povučene sa požarišta a u jednom trenutku vjetar je tako jako rasplamsavao požar da nismo bili sigurni hoćemo li uspjeti obraniti kuće u naseljima Velušić i Razvođe. Sve je bilo spremno za evakuaciju stanovništva.

No nadljudskim snagama i zajedničkim djelovanjem stanovništva i vatrogasaca požar je zaustavljen u vrletima prema vrhu Promine, nadomak borove šume i Malog točka.

U pomoć su pristigle snage iz Ličko senjske i Primorsko goranske županije koji će ostati u ispomoći kolegama.

Htio bih se zahvaliti svim vatrogascima i civilima, pripadnicima HGSS-a, te planinarima PD Promina i lovcima sa područja grada Drniša i općine Promina koji su sudjelovali u gašenju požara. Teško bi bez njihove pomoći noćas uspjeli spriječiti širenje požara jer oni najbolje poznaju teren i putove i zbog njih je izbjegnuta katastrofa. Jutros oko 06:30 ponovno su stigli kanaderi uz čiju smo pomoć požar konačno lokalizirali, ‘ – kazao je za Radio Drniš zapovjednik Dukić.

Opožarena je površina oko 260 hektara. Na terenu je trenutno 77 vatrogasaca.
Otvorene vatre nema, samo sporadična izdimljavanja koja se odmah saniraju.

FOTO: Tom Samotnjak 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background