Vatromet, bengalke i glazbari za doček viceprvaka Hrvatske u Drnišu!

- 28. travnja 2019.

Djeca iz DOŠK-ove Škole košarke osvojili su drugo mjesto na U9 Prvenstvu Hrvatske koje se ovog vikenda igralo u Pazinu. Viceprvaci postali su nakon pet uzastopnih pobjeda, dok su ih u finalu pobijedili Šibenčani, iz Škole košarke Dražen Petrović.

Drnišani su ih dočekali večeras na Poljani uz pljesak, pjesmu i bengalke, a uz pratnju glazbara Gradskog puhačkog orkestra Drniš upriličen je i vatromet.

– ‘Sve nam je još svježe, dojmovi se još nisu slegli, tek ćemo nakon par dana shvatiti koliko je ovakav rezultat veliki uspjeh. Uvijek se natječemo sa namjerom da pobijedimo. Dobili smo Zagreb, Cedevitu, domaćina Pazin, sve slavonske predstavnike, ekipe koje biraju djecu sa kojom žele nastupiti. Mi nemamo toliko djece da bi mogli birati tko će trenirati i tko će igrati, radimo s onim što imamo. Malo treba i sreće kao i u svakom natjecanju. Šibenik je objektivno u ovom trenutku, u ovom uzrastu bolji. Djeca im duže treniraju, taktički bolje stoje, dok mi u ovoj generaciji imamo njih nekoliko koji su i mlađi, a i početnika koji imaju tek nekoliko mjeseci treninga iza sebe, te dvojac koji dominira ekipom. Samo treba nastaviti raditi. Već i ovo je za naš mali klub, ali bogate i vrijedne tradicije veliki rezultat’, kazao nam je trener Alen Šikić.

– ‘Svi nas hvale da smo Škola košarke koja je s obzirom na broj djece, škola koja najbolje radi u Hrvatskoj. Za neke naše igrače raspituju se klubovi kao što je Cedevita, Zagreb, Split, prate ih, znaju kako se zovu, kako treniraju. U zadnje tri godine smo trostruki prvaci Dalmacije, gdje djeluju klubovi kao što su KK Split i KK Zadar. Mi smo čudo, vjerujte mi’, ponosan je Dario Lapić predsjednik KK DOŠK-a.

Završnica U9 Prvenstva Hrvatske u mini košarci protekla je tako u znaku Škole košarke Dražen Petrović i Drniškog DOŠK-a.

Ne samo da su skupa igrali finale nego su njihovi mali košarkaši pobijedili i u pojedinačnim natjecanjima. DOŠK-ov Šime Vlaić, velika nada kluba, pobijedio je u vođenju lopte u zadanom vremenu a Tin Jurić iz ŠK Dražen Petrović u pucanju trica.

Tajnica kluba Iva Jelčić zahvaljuje se sponzorima kluba bez kojih bi rad sa djecom i ovakav uspjeh bio teško dostižan  među njima – JU NP Krka, Gradu Drnišu i Općini Promina.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background