U Skradinu otvoren 11. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

- 30. travnja 2019.

Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića  i Nediljko Dujić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića otvorili su danas u Skradinu 11. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije.

„Zadovoljstvo mi je što već nekoliko godina zaredom imam priliku biti na ovom sajmu koji ima dušu i koji prezentira najkvalitetnije hrvatske proizvode. Naša jedinstvena gastronomska ponuda razlog je zašto se turisti vraćaju i jedno je od bogatstava naše turističke ponude. Sajam agroturizma je odlična priča i način promocije naših proizvođača.“, kazao je ministar Tomislav Tolušić na svečanosti otvaranja Sajma.

Župan Goran Pauk  svim je izlagačima poželio uspješno predstavljanje, dobru prodaju usluga i proizvoda, a posjetiteljima dobru zabavu i uživanje u vrhunskim proizvodima izlagača.

„Sajam agroturizma u prvom je redu promocija turizma i poljoprivredne proizvodnje Šibensko-kninske županije, ali s ponosom ističem da se svake godine na Sajmu predstavi i županija partner, ove godine to je Osječko-baranjska županija, stoga Sajam omogućuje interakciju između poljoprivrednih proizvođača, tradicijske gastronomije i turističkih usluga i izvan granica naše županije.“ kazao je župan u svom prigodnom obraćanju.

U ime Osječko – baranjske županije – partnera na ovogodišnjem Sajmu prigodnim riječima prilikom svečanog otvaranja obratio se osječko – baranjski župan Ivan Anušić.

Okupljene izlagače i posjetitelje Sajma pozdravili su još i predstavnici  obrtničke i gospodarske komore, Joso Smolić i Ivan Soža, te gradonačelnik Grada Skradina Antonio Brajković.

Ovogodišnji Sajam agroturizma, okupio je 179 izlagača od kojih je 63 iz Šibensko-kninske županije,  13 iz Osječko – baranjske, te su 103 izlagača stigla iz svih ostalih hrvatskih županija.

Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije manifestacija je izložbeno prodajnog karaktera koja promovira turističku i poljoprivrednu proizvodnu ponudu Šibensko-kninske županije, a sve u cilju snaženja poljoprivredne proizvodnje u funkciji turizma i razvoja ruralnih krajeva.
Organizatori sajma su Šibensko-kninska županija i Regionalna razvojna agencija, uz suorganizatore: Obrtničku komoru Šibensko-kninske županije, HGK Županijsku komoru Šibenik, Grad Skradin i Turističku zajednicu Šibensko-kninske županije.

Svečanom otvorenju 11. Sajma agroturizma nazočili su i državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić, zamjenici šibensko – kninskog župana Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga, gradonačelnik Drniša Josip Begonja i drugi.

Svečanost otvaranja svojim nastupom uveličali su naši prijatelji iz Osijeka, vokalni ansambl Akvarel izvođenjem tradicijskih slavonskih pjesama u modernijem aranžmanu.

Svi posjetitelji mogu posjetiti Sajam do sutra, 01. svibnja u 20 sati.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background