Vatrogasci uputili apel građanima: prijavite paljenje korova (audio)

- 11. ožujka 2014.

Na području Šibensko kninske županije proteklih dana bilježi se niz požara, kao i na području grada Drniša. Lijepo vrijeme ponukalo je građane da prionu ka uređenju površina, odnosno započelo je sezonsko paljenje korova i ostalog niskog raslinja. Vatrogasci su uputili apel. Radovima je nužno pristupiti krajnje oprezno kako ne bi došlo do požara, uslijed kojeg mogu nastati velike materijalne štete a mogu biti ugroženi i životi ljudi. Ivo Bilić zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Drniš:

{play}images/audio2/Ivo_Bilic_1.mp3{/play}

Ako se netko odluči na paljenje korova i slično, vatrogasni zapovjednik Ivo Bilić naglašava – prvo se treba javiti u Javnu vatrogasnu postrojbu:

{play}images/audio2/Ivo_Bilic_2.mp3{/play}

Za izazivanje požara zakon predviđa novčanu kaznu za fizičku osobu u od 15 tisuća do 150 tisuća kuna, a u slučaju nehaja u iznosu od 2 tisuće do 15 tisuća kuna.
Novčanom kaznom od 15 do 150 tisuća kuna kaznit će se pravna osoba koja propustom izazove požar, odnosno od 2 do 15 tisuća kuna odgovorna pravna osoba.

Javna vatrogasna postrojba Grada Drniša od početka ove godine bilježi tridesetak požara otvorenog prostora, zahvaljujući prvenstveno dugom kišnom periodu. Naime, tri puta je to manje požara u odnosu na prijašnje godine.
Ivo Bilić zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Drniš:

{play}images/audio2/Ivo_Bilic_3.mp3{/play}

Na pitanje – znači li manji broj požara to da su preventivne mjere koje je poduzela vatrogasna zajednica posljednjih godina urodile plodom, Ivo Bilić je odgovorio:

{play}images/audio2/Ivo_Bilic_4.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background