Framaši iz Drniša i s Miljevaca u posjeti EU parlamentu u Strasbourgu (audio)

- 11. ožujka 2014.

Ured zastupnice HDZ-a u Europskom parlamentu Ivane Maletić u Strasbourgu će ugostiti članove hrvatske Franjevačke mladeži – Frame u okviru Visitors programa i predstavljanja bogatstva hrvatskih voda na izložbi ‘Hrvatska – izvor vode’.

Izložba fotografija hrvatskih autora s motivima hrvatskog vodenog blaga postavljena je od 10. do 14. ožujka u Sjevernoj galeriji Europskog parlamenta povodom obilježavanja Svjetskog dana rijeka.

U Strasbourg među četrdeset Framaša otpustovalo je i njih dvadeset iz Drniša, odnosno 12 iz Drniša i 8 s Miljevaca.
U Parlamentu će u četvrtak, 13. ožujka u 09.00 sati po prvi put biti služena sveta misa na hrvatskom jeziku posvećena Domovini.

Podsjećamo kako je projekt ‘Hrvatska – izvor vode’ započeo u listopadu prošle godine u Bruxellesu u zgradi Europskog parlamenta gdje je postavljena izložba fotografija i gdje su tijekom cijeloga dana posjetitelji mogli uživati u hrvatskoj izvorskoj vodi.

Skupa sa Framašima je duhovni asistent fra Ivan Maletić, donedavni drniški dekan a koji je za Radio Drniš kazao kako je sveti Franjo zaštitnik prirode, utemeljitelj franjevačkog redovničkog reda i zato mu je posebna čast i zadovoljstvo što će hrvatska franjevačka mladež uveličati ovaj događaj:

{play}images/audio2/fra_ivan_maletic_1.mp3{/play}

{play}images/audio2/fra_ivan_maletic_2.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background