Vandalizam nad Meštrovićevim “Vrelom života”

- 24. travnja 2014.

Gradski muzej Drniš inicirat će premještanje spomenika Ivana Meštrovića „Vrelo života” na sigurnu lokaciju i postavljanje kopije u gradski park, nakon što su vandali teško oštetili ovaj rad velike spomeničke vrijednosti, najavio je ravnatelj Gradskog muzeja Joško Zaninović.

Foto: Radio Drniš

Šteta je velika jer je riječ o originalnim radu Ivana Meštrovića i to se jedino može opisati kao divljačko nasilje, kazao je Zaninović. Dodao je kako sad ne preostaje ništa drugo nego poduzeti mjere kako bi spomenik zaštitili za buduće generacije. „Učinit ćemo sve da se original dislocira u muzej i tako trajno sačuva. Nevjerojatno je da je Vrelo života preživjelo i Domovinski rat, a sada se vandali obračunavaju s tim neprocjenjivim djelom – kazao je Joško Zaninović, ravnatelj Gradskog muzeja Drniš.

Gradonačelnik Josip Begonja sazvao je za sutra sastanak Vijeća za komunalnu prevenciju, na kojem će glavna tema biti uništavanje gradske imovine i akcije koje će poduzeti protiv daljnjeg rušenja.

Iz Policijske uprave Šibensko – kninske izvijestili su kako e traga za nepoznatim počiniteljima, a nastala šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background