Uz Dan županije – tri nagrade u drniški kraj

- 19. svibnja 2015.

Foto: Županija

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine održane u HNK Šibenik povodom Dana Šibensko-kninske županije, kojoj je nazočila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, uručene su i ovogodišnje županijske nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i institucijama Šibensko-kninske županije. Tri su otišle u drniški kraj.
Nagradu Šibensko-kninske županije dobila je 142. brigada Hrvatske vojske povodom dvadesete obljetnice oslobodilačke vojno-redarstvene akcije „Oluja” te zbog zasluga njenih pripadnika u obrani Šibensko-kninske županije. Nagrada je uručena pukovniku Draganu Radeljaku, predsjedniku Udruge 142. Brigade HV koja danas brine o očuvanju povijesnih tekovina drniške brigade, te pravima branitelja stasalih u njenim postrojbama.
Plaketu Šibensko-kninske županije dobio je Poljoprivredni obrt „Prominka” vlasnika Miljenka Čavline iz Marasovina, kako je obrazloženo, zbog osebujne zasluge u razvoju pčelarstva, proizvodnje meda, posebice mednih likera i octa od meda. Nagrađen je Plaketom i drniški Tamburaški orkestar „Krsto Odak” zbog doprinosa u razvoju glazbene kulture i promicanju Šibensko-kninske županije, posebice drniškog kraja. Plaketa je na svečanoj sjednici uručena dugogodišnjoj voditeljici drniških tamburaša Milki Tomić.
Uoči Danu županije, 17. svibnja, u Šibeniku je održana i 9. smotra izvornog folklora Šibensko-kninske županije „Šibeniče, ti si stina”. Na smotri je sudjelovalo sedamnaest društava, šesnaest s područja županije i gostujuće društvo Folklorni ansambl „Lisinski” iz Vinkovaca. Šibenskoj publici i gostima predstavila su se i sva kulturno umjetnička društva što djeluju na drniškom području.
Odlukom Povjerenstva na ovogodišnju smotru „Vinkovačke jeseni” odlazi KUU „Zvona Zagore” iz Mirlović Zagore.

Foto: Županija

Foto: Županija

Foto: Županija

Foto: Županija

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background