Utorak u Šibensko kninskoj županiji: jedan umrli, sedam novozaraženih, prim. Krunoslav Capak o situaciji u Kninu

- 7. travnja 2020.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije preminula je prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o muškarcu starom 91 godinu s Murtera, kroničnom bolesniku, koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom.

Također, danas je potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus i svi su vezani uz kninsku bolnicu. Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata sa Odjela fizijatrije OVB „Hrvatski ponos“ Knin, dvoje zdravstvenih djelatnika kninske bolnice i tri osobe koje su obiteljski kontakt sa zaraženom osobom.

S današnjim danom 45 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno je 5 dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da su tri osobe kršile mjeru.

Priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko kninske iz kojeg apeliraju na građane da se odgovorno pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite.

Pozivaju sve žitelje županije da ostanu u svojim kućama, održavaju higijenu i poštuju socijalnu distancu.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo primarijus Krunoslav Capak na temu epidemije u kninskoj bolnici danas na pressici nacionalnog stožera je kazao:

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian