U Šibensko kninskoj županiji nema novih oboljelih od Covida-19, županijski stožer održao pressicu (foto & audio)

- 6. travnja 2020.

Danas u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba na COVID-19.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba pozitivni na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije – priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko kninske županije iz kojeg apeliraju i dalje na građane da se pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite.

Održana je press konferencija županijskog Stožera koja će se održati u Šibeniku, ispred zgrade županije uglavnom na temu stanja u bolnici u Kninu te na temu karantene na Murteru a župan Goran Pauk je kazao:

 

Župan Pauk referirao se i na izjave gradonačelnika Knina Marka Jelića koji je jučer na svojoj konferenciji kazao kako je za prvi kninski slučaj osobe oboljele od Covida-19 doznao iz medija i te da je takvo što nedopustivo:

O situaciji u bolnici u Kninu dr. Ankica Parat Baljkas voditeljica Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko kninske županije je kazala:

 

 

 

Načelnik šibenske policije Ivica Kostanić kazao je da su do sada zaprimili 177 dojava o kršenju samoizolacije te je za 31 osobu utvrđeno da je kršila tu mjeru. Također, Državni inspektorat zapečatio je jedan ugostiteljski objekt za koji je policija utvrdila da radi usprkos mjeri zabrane rada.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian