Usvojen drugi rebalans gradskog proračuna

- 29. srpnja 2016.

Od sedam oporbenih vijećnika u drniškom Gradskom vijeću, četvero ih je izostalo sa sinoćnje sjednice, i to ponovno sva tri vijećnika HNS-a i vijećnik HSLS-a, a kako preostala tri vijećnika iz HSS-a, HSP-a dr. Ante Starčević i Lozin, nisu imali ništa za reći tako je 31. točka Dnevnog reda usvojena jednoglasno i bez ikakve rasprave. 

Nije bilo čak niti Aktualnog sata, odnosno pitanja za izvršnu vlast.

Jednoglasno su i bez rasprave usvojene su i druge izmjene Proračuna Grada Drniša za 2016. godinu.
Ovim rebalansom konsolidirana proračunska sredstva povećana su za 4 milijuna i 670.000 kuna i sada iznose 38 milijuna i 590 000 kuna.

Kako je obrazložio gradonačelnik Josip Begonja, povećanje prihoda odnosi se na povećanje prihoda ustanova kojima je Grad Drniš osnivač i to Gradskog muzeja Drniš te Pučkog otvorenog učilišta Drniš kao i prihoda Grada Drniša.
Tako su milijun i 500.000 kuna sredstva odobrena od strane Ministarstva kulture za projekte Gradskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta, dok 550.000 kuna su sredstva doznačena Gradu iz EU fondova za realizaciju projekta „Razvoj turizma na rubnim područjima NP Krka”.

Gradski proračun povećan je i za 690.000 kuna koliko je ovih dana uplatila Javna ustanova Nacionalni park Krka temeljem Zakona o regionalnom razvoju koji ih obvezuje za plaćaju naknadu jedinicama lokalne samouprave za posjed prirodnih zaštićenih područja na njihovom dijelu.

Također, od strane JU NP Krka Gradu Drnišu temeljem Ugovora o sufinanciranju uređenja makadamske ceste od Ključa do Miškovića mosta na Čikoli, odobrena su sredstva u visini od 250.000,00 kuna.
Gradu Drnišu doznačena su sredstva za sufinanciranje uređenja nerazvrstanih cesta i to 130.000,00 kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za cestu u Sedramiću od Kapelice do Brnada, zatim od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja 150.000,00 kuna za cestu kroz naselje Lišnjak do groblja sv. Ilije u Velušiću te 25.000,00 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za natkrivanje tržnice u Drnišu.
Također, od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost doznačena su sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta u visini od 81.000,00 kune

Ovim izmjenama Gradskog proračuna ukupni konsolidirani rashodi gradskih službi i 5 proračunskih korisnika iznose 38 milijuna i 660.000 kuna.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian