Ususret blagdanu sv. Roka večeras započinju pobožnosti

- 13. kolovoza 2020.

U nedjelju je blagdan sv. Roka, suzaštitnika naše župe te zaštitnika grada Drniša.

Drnišani sv. Roka kao svog zaštitnika štuju od 1734. kad su sagradili kapelicu u spomen na sveca koji je grad obranio od zarazne bolesti – kuge što je harala od 1731. do 1732. godine.

Večeras 13. kolovoza 2020. godine započinje trodnevnica u čast sv. Roka.

U četvrtak, petak i subotu sa početkom u 18:30 najavljeni su krunica i pobožnost a nakon toga od 19:00 sati misa u crkvi Svetog Roka.

Na sam blagdan u nedjelju 16. kolovoza svete mise su u 6:30; 7:30 te 8:30 sati u dvorištu crkve Sv. Roka.

U 10 sati je centralno misno slavlje sa svečanom procesijom od crkve Sv. Roka prema glavnom gradskom trgu Poljani, gdje će uslijediti misno slavlje koje će predvoditi fra Marko Nimac, gvardijan s Visovca.

– Ovo je prvi put da se slavlje organizira na taj način, a na to smo se odlučili iz više razloga. Prvi je činjenica da je upravo sv. Roko zaštitnik grada Drniša i priliči da ga se proslavi na taj način, s obzirom da crkva i dvorište crkve nisu najprikladniji za proslavu. Drugi razlog je vezan uz epidemiološke preporuke koje su nam svima dobro poznate zbog situacije s pandemijom virusa Covid – 19. Poslije mise na Poljani, procesija se s likom sveca vraća u crkvu Sv. Roka. – kazao je za Radio Drniš župnik fra Damir Ćiro Čikara.

 

Središnje koncelebrirano misno slavlje prenositi ćemo uživo u programu Radio Drniša.

Večernja sveta misa s blagoslovom djece je u 19 sati u dvorištu crkve Sv. Roka.

– ‘Sljedeće nedjelje zbog proslave sv. Roka neće biti misnih slavlja po filijalnim crkvama naše župe, a neće ih biti ni u drugu nedjelju, 23. kolovoza. U nedjelju 23. kolovoza mise će biti samo u Drnišu u 10 sati u dvorištu crkve Gospe od Ružarija te u 19 sati u crkvi Sv. Ante. Redovita nedjeljna misna slavlja po filijalnim crkvama biti će u nedjelju, 30. kolovoza, uobičajenim rasporedom.’- dodao je fra Damir.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian