USPJEŠNO ODRŽANA PLANINSKA UTRKA- PROMINA 2015!

- 4. svibnja 2015.

Foto: Marija Lojić

Nikolina Šustić u kategoriji seniorki, Nikola Mikulić u kategoriji seniora, te Gabrijela Bubanko u juniorkama i Ivan Blažević u juniorima pobjednici su 2. izdanja utrke Hrvatskog planinskog kupa i lige – Promina 2015. U kategoriji juniora treće mjesto osvojio je mladi Drnišanin Ivan Barišić, član PD „Promina”. U ekipnoj konkurenciji u obje seniorske konkurencije pobjedu su odnijeli atletičari i atletičarke „ AK Sljeme” iz Zagreba. Dok su kod juniorki najbolje bile atletičarke „ SD Stubica” iz Donje Stubice. S glavnog gradskog trga Poljane u 10 sati startalo je ukupno 92 natjecatelja. Prije starta utrke sve natjecatelje su pozdravili i zaželjeli im uspješan nastup, gradonačelnik grada Drniša mr. sc. Josip Begonja, i predsjednik HUCIPT-a Jozo Delaš. Start utrke označio je Slobodan Mijolović povjerenik HAS-a. Utrka je realizirana po pravilima Hrvatskog atletskog saveza i HUCIPT-a.
2. izdanje ove utrke organizirali su Planinarsko društvo Promina, atletski klub „ Sv. Ante ” Knin i Turistička zajednica grada Drniša uz pokroviteljstvo Grada Drniša. Ova utrka jedna je od četiri ovakvog tipa u Hrvatskoj i jedina u Dalmaciji. Po dolasku na cilj svih natjecatelja, ispred planinarskog doma na Promini uslijedila je dodjela medalja i pehara najboljima. Nagrade najboljim pojedincima i momčadima dodjelili su Josipa Čupić, direktorica Turističke zajednice grada Drniša, Jozo Delaš predsjednik HUCIPT-a, Dražen Lasić predsjednik AK „ Sv. Ante” Knin, Dragan Janković predsjednik „ AK Sljeme i Anita Sirovica tajnica PD Promina. Rezultati atletičara i atletičarki postignuti na Promini boduju se za planinsku Ligu i Kup Hrvatske. Pobjednici su u dojmovima nakon utrke istaknuli činjenicu da je staza bila poprilično zahtjevna, no i da se ova utrka može usporediti s onima vani, rijetko koja planina ima ovakve staze i zaista se imamo čime pohvaliti.
U ime domaćina utrke Planinarskog društva Promina predsjednik Tomislav Jerković zahvalio je svima koji su sudjelovali u utrci, a posebno donatorima i pokroviteljima među kojima su Grad Drniš i Turistička zajednica grada Drniša, koji su im pružili logističku i financijsku podršku. Mi možemo čestitati svima na organizaciji ove utrke, a posebno članovima PD Promina. Nadamo se da se svi zajedno vidimo i iduće godine na trećem izdanju utrke i da će postati još bolja i masovnija, a da će natjecatelji nositi samo pozitivne dojmove kako samom Prominom tako i domaćinima i organizatorima ove utrke.
Poredak najboljih u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji:

EKIPNO
Seniori:
1. AK SLJEME (Nikola Špoljar, Vinko Vrebac i Nikola Smolić)- 3:45:21
2. AK SLOBODA VARAŽDIN (Igor Goričanec, Marcel Labaš i Josip Lacković)-3:55:14
3. AK SVETICE (Nikola Mikulić, Lovre Kalac i Karlo Sušilović)- 4:03:04

Seniorke:
1. AK SLJEME (Nikolina Šustić, Veronika Jurišić i Ana Gudalović)- 2:32:53
2. AK SLOBODA VARAŽDIN (Višnja Bunić, Valentina Belović i Alenka Horvat)- 2:50:37
3. SD STUBICA (Ivana Lukina, Sanja Begović Geceg i Anamarija Poštek)- 3:03:50
U ekipnom poretku za juniorke najbolje su bile atletičarke „ SD STUBICA” iz Donje Stubice (Gabriela Bubanko, Mihaela Žukina i Mihaela Bubanko) – 2:04:17. U kategoriji juniora nije bilo prijava za ekipno prvenstvo u planinskom trčanju.

POJEDINAČNO
Seniori (12.5 km)
1. Nikola Mikulić AK SVETICE – 1:09:00
2. Nikola Špoljar AK SLJEME – 1:13:20
3. Vinko Vrebac AK SLJEME – 1:15:37

Seniorke (8,5 km):
1. Nikolina Šustić – AK SLJEME -0:48:16
2. Veronika Jurišić- AK SLJEME – 0:49:09
3. Višnja Bunić – AK SLOBODA VARAŽDIN – 0:51:44

Juniori (8,5 km):
1. Ivan Blažević –ASK SPLIT – 0:48:17
2. Karlo Vuk – SD STUBICA – 0:51:21
3. Ivan Barišić – PD PROMINA – 1:13:09

Juniorke (4,5km):
1. Gabriela Bubanko – SD STUBICA -0:39:34
2. Mihaela Žukina – SD STUBICA –0:40:31
3. Mihaela Bubanko – SD STUBICA –0: 44:12.

trkači kroz Prominu

Nikolina Šustić i Ivan Blažević

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background