Uspješna akcija uređenja košarkaškog igrališta u drniškom naselju Glavica

- 9. svibnja 2016.

Foto: Nino Matić

U subotu 7. svibnja u organizaciji LAG-a Krka i Zajednice sportova grada Drniša organizirana je volonterska akcija uređenja i čišćenja dječjeg igrališta u naselju Glavica u Drnišu. Igralište se nalazi na području Pazara, a akciji su se uz polaznike škole košarke košarkaškog kluba DOŠK, priključili i građani koji žive u tom dijelu grada. Riječ je inače o završnoj fazi uređenja igrališta u sklopu akcije “Izađi van” i rekreiraj se” koja je započela u ožujku 2016. godine, kako bi se građanima Drniša približio koncept zdravog načina života kroz aktivnosti na otvorenom te volonterstva kao načina doprinosa pojedinca dobrobiti zajednice u kojoj živi.
LAG Krka u studenom 2015. godine uspješno je provela prijavu na natječaj Zaklade “Kajo Dadić” za dodjelu financijskih potpora građanskim akcijama za programsko područje “Naš doprinos zajednici”, u sklopu kojeg je odobrena financijska potpora za akciju uređenja dječjeg igrališta u naselju Glavica u Drnišu. Provedba akcije započela je u ožujku, postavljanjem zaštitne ograde koja je nedavno postavljena na jednom dijelu igrališta. Uz zakladu „ Kajo Dadić ” projekt je financijski pomogao Grad Drniš a partner u projektu je i Zajednica sportova grada Drniša. Nakon akcije čišćenja i uređenja najmlađi polaznici škole košarke KK DOŠK odigrali su i revijalnu utakmicu. Uz polaznike škole košarke KK DOŠK-a u akciji su sudjelovali i treneri mlađih kategorija kluba Tomislav Štingl i Alen Šikić te tajnica kluba Iva Jelčić. Ovu volontersku akciju uz ostale žitelje došao je podržati i vijećnik u gradskom vijeću Grada Drniša i stanovnik ovog dijela grada Ivica Kosor. „U ovom dijelu grada ima dosta djece pa sam vrlo rado došao podržati ovu akciju jer i sam sa svojom djecom provodim vrijeme na ovom igralištu. I doista bi trebalo učiniti sve da se igralište čim prije stavi u potpunosti u funkciju” kazao je u izjavi za Radio Drniš Ivica Kosor.
Voditeljica LAG-a Krka Ivona Malenica istaknula je kako LAG Krka planira pokretanje sličnih akcija na svom području i u vremenu koje dolazi, te da je akcija uređenja igrališta u naselju Glavica dobar primjer lokalnoj zajednici na koji način mogu sami pokrenuti slične akcije u svom mjestu. 

 

Foto: Nino Matić

Foto: Nino Matić

Foto: Nino Matić


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian