Uskoro ‘Prominski bronzin’ – još dva dana traju prijave!

- 20. lipnja 2017.

Do srijede 21. lipnja 2017.otvorene su prijave na gastro manifestaciju 2.’Prominski bronzin’ kojega povodom Dana državnosti organizira Općina Promina uz medijsku potporu Radio Drniša.

Manifestacija će se održati uoči Dana državnosti, 24. lipnja na trgu u središtu Oklaja od 18 sati.

Ove godine Prominjci će se natjecati u kuhanju janjetine s bižima u bronzinu na drva.

Općina Promina osigurava meso, biže i drva. Svi ostali dodaci i začini jelu su po odabiru samih kuhara. vJelo će ocjenjivati tročlani žiri poznatih kuhara, a tri najbolje ocijenjene ekipe dobit će za nagrade.

Prijave su u tijeku. Tročlane ekipe koje žele pokazati svoje kulinarsko umijeće mogu se prijaviti na broj mobitela 099/314-6210.

U sklopu ‘Prominskog bronzina’ priprema se i 4. Smotra prominskih vina u suradnji sa Udrugom vinara “Debit”. Zainteresirani vinari svoje uzorke bijelog i crnog vina trebaju donijeti u Dom kulture u Oklaju u srijedu 21. lipnja u vremenu od 10 do 15 sati. Nagrada za najbolje vinare po ocjeni žirija kojeg čine ugledni enolozi je susak.

Na ovogodišnjem ‘Prominskom bronzinu’ u pripremi je i revijalno kuhanje gostiju iz Splita, Šibenika, Knina i Drniša, sajam autohtonih proizvoda i suvenira, izložba tradicijskih predmeta iz fundusa Gradskog muzeja Drniš, radionice za najmlađe u izradi suska, tkanju i kuhanju, prigodan program uz Kulturno umjetničku udrugu Promina i njihove goste, od 22 sata koncert grupe Baruni i točno u ponoć veliki vatromet.

Općina Promina sve zainteresirane poziva da dođu u subotu 24. lipnja u Oklaj na 2. ‘Prominski bronzin’ i uživaju u okusima domaće spize.

Sva su jela besplatna za sve.

SVI STE DOBRODOŠLI! VIDIMO SE U OKLAJU 🙂

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background