Uskoro energetska obnova Srednje škole Ivana Meštrovića

- 9. travnja 2018.

U Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu danas u 11 sati potpisan je ugovor u iznosu od 1.952.083,00 kuna sa firmom iz Imotskog o izvođenju radova na energetskoj obnovi Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1.

Izvođač radova energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu je tvrtka Temp-Ingrad d.o.o. iz Imotskog, a radovi obuhvaćaju zamjenu fasadnih zatvora, postavljanje nove toplinske obloge vanjskih zidova i pojačanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča s obnovom hidroizolacije.

Ukupni troškovi projekta financirani su iz tri izvora, a to su: izvor bespovratnih sredstava iz Europske unije u vrijednosti oko 905.000,00 kuna, ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije oko 730.000,00 kuna, a ostatak je financirala Šibensko-kninska županija u iznosu oko 717.000,00 kuna.

Radovi se planiraju izvesti do početka sljedeće školske godine.

„Provođenjem mjera energetske obnove u školama će se ostvariti energetske uštede što će za škole značiti i značajnije financijskeuštede. Realizacijom ovih projekata doprinijet će se očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti u školama odnosno poboljšanju i unapređenju školskog standarda.Ova značajna kapitalna ulaganja u tri škole su važna za našu županiju i iz razloga što se sve tri škole nalaze na području posebne državne skrbi te će njihova realizacija doprinijeti i ravnomjernom razvoju naše županije.“, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije koja je uz uspješnu suradnju s ravnateljima škola te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnerom na projektima, pripremala projekte i prošle godine aplicirala na javni natječaj energetske obnove odgojno – obrazovnih ustanova.

Foto: Radio Drniš


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background