Uprava N.K. DOŠK večeras odlučuje o nastavku natjecanja ove sezone

- 18. rujna 2009.

Ovoga vikenda na rasporedu su utakmice 2. kola Četvrte hrvatske nogometne lige – skupina A, klubova iz Zadarske i Šibensko – kninske županije.
Igrači drniškog DOŠK-a trebali bi na Podvornici ugostiti momčad Sabunjara iz Privlake, ali još nije poznato hoće li se ta utakmica odigrati.
nk_doskNaime, večeras će se sastati Upravni i Nadzorni odbor kluba te će odlučiti što dalje i je li klub u mogućnosti dalje egzistirati i natjecati se u ovom rangu.
Iz kluba su uputili dopis gradonačelniku Drniša i predsjedniku Gradskog vijeća, u kojem navode kako se nalaze u nezavidnoj financijskoj situaciji. U dopisu ističu kako su planirana sredstva od Grada Drniša za 2009. godinu za tekuće financiranje kluba 450 tisuća kuna.
Sredstva koja je Grad Drniš iz proračuna uputio na račun kluba do 14. rujna iznose 215 tisuća kuna. Na sjednici Upravnog i Nadzornog odbora N.K. DOŠK održanoj 8. rujna, podneseno je izvješće o dosadašnjim aktivnostima kao i o planu za naredno razdoblje. Zaključeno je da je klubu za normalno funkcioniranje i natjecanje svih kategorija neophodno do kraja godine 180 – 200 tisuća kuna. Zatraženo je da Grad do kraja tjedna uplati 50 tisuća kuna i tako u tri rate do kraja godine, a ostalo bi se pokušalo namaknuti od sponzora. Obzirom da je jesenski dio prvenstva već započeo, a tijekom prošlog vikenda odigrano je pet prvenstvenih utakmica svih kategorija i sve su kategorije u pogonu, u dopisu navode kako su im potrebna financijska sredstva kako bi se aktivnosti nesmetano odvijale te ističu da u klubu aktivno trenira i natječe se 146 igrača.
Kako ne bi došli u situaciju, kako kažu, da klub dovode u daljnje financijske dubioze, traže očitovanje je li Grad u mogućnosti navedeno ispoštovati.
Na kraju dopisa napominje se kako klub ove godine obilježava 90 godina postojanja i da sportski kolektiv s tako bogatom i dugom tradicijom zaslužuje punu pažnju i pomoć cijele društvene zajednice.
Također, N.K. DOŠK zahvaljuje se na dosadašnjoj pomoći i potpori koju je Grad Drniš pružao klubu.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Prethodna objava

Sitnice 26. put


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian