Udruga Žena održala završnu konferenciju projekta ‘Sretnija starost 3’

- 15. lipnja 2023.

Udruga Žena iz Drniša je potpisala 19. listopada 2022. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Sretnija starost 3’ koji provodi u partnerstvu s HZZ, Područni ured Šibenik i Hrvatski zavod za socijalni rad područni ured Drniš.

Projekt je financiran u okviru natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa za zapošljavanje žena „ZAŽELI“, faza 3. Ukupna vrijednost projekta je 1.482.520,00 HRK.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 1.482.520,00 HRK , 196.764,22 € od čega je 85% iz ESF-a, a 15% iz Državnog proračuna RH.
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik je kao partnerska organizacija sudjelovao u odabiru ciljne skupine, odnosno žena koje su predale zamolbu za posao.

Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Drniš je kao partnerska organizacija izvršio provjeru krajnjih korisnika/ica tj. da osoba nije korisnik/ica potpore i podrške, kojem je predmetna usluga potpore i podrške već osigurana iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora, a koja stoga ne može biti korisnik/ica potpore i podrške unutar ovog projekta.

Cilj ovog projekta je bio povećati zapošljivost teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja uz povećanje razine kvalitete života starijih i nemoćnih osoba na širem drniškom području (Drniš i okolna naselja, Ružić, Unešić, Promina).

– ‘U okviru projekta zaposlili smo 30 gerontodomaćica koje su pružale usluge pomoći u kući za 201 starije osobe. Projekt je trajao osam mjeseci, a gerontodomaćice su bile zaposlene na 6 mjeseci. Uz usluge podrške svaki od korisnika su na mjesečnoj razini primati i higijenske potrepštine. Pri zapošljavanju prednost su imale žene starije od 50 godina kao i žene koje pripadaju ranjivim skupinama kao što su osobe s invaliditetom, žene žrtve obiteljskog nasilja i trgovanja ljudima, azilantice i žene koje su izašle iz sustava skrbi, liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unatrag osam mjeseci, pripadnice nacionalnih manjina i beskućnice te pripadnice ostalih ranjivih skupina. Korisnici su osobe starije životne dobi i nemoćne osobe. Pod starijim osobama se smatraju osobe starije od 65 godina, dok se kao nemoćne osobe smatraju osobe s invaliditetom’, priopćeno je iz udruge.

Tim povodom održana je završna konferencija provedbe projekta.
Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian