Nogometaši DOŠK-a nisu se uspjeli kvalifikacirati u 3.NL jug

- 19. lipnja 2023.

Nakon što su u prvoj utakmici sa NK Omišem odigrali 1:1 na gostovanju kod prvaka Splitsko-dalmatinske županije,  uzvrat na Podvornici završio je 2:2.

Obzirom da je sustav natjecanja takav da gol u kvalifikacijama vrijedi više postignut u gostima, u višem rangu natjecanja – završili su Omišani.

Utakmica na Podvornici, u prvom poluvremenu bila je bez golova, no potom u drugom poluvremenu iz dva prekida Omiš postiže dva gola.

DOŠK se potom uspješno vratio u utakmicu. U 81. minuti je izjednačio, a onda je, na oduševljenje dupkom pune Podvornice, Josip Maleš u 89. minuti zabio za 2:2.

Ipak istekom vremena započelo je slavlje Omišana u Drnišu.

Nakon kraja utakmice, za DOŠK je još postojala šansa, da je Zadar bio bolji od Karlovca u kvalifikacijama za treći rang, no to se nije dogodilo.

Karlovac je, naime, i u uzvratu slavio sa 2:1, baš kao i na Stanovima prije nekoliko dana, tako da DOŠK ostaje u Županijskoj ligi.

DOŠK: Krasnići, Ćaleta, Stanić, Palić, Tomić, Jurišić, Radeljak, Papak, Škugor, Gojčeta, Bogut (još su igrali Maleš, Ljaljić, Brajković, Žilić), trener Hrvoje Dujić
OMIŠ: Vojnović, Kuvačić, Ribičić, Lozić, Baraban, Bandov, Vrkić, Jerčić, Zolje, Grčić, Simpson (još su igrali Vučemil, Duran, Slugan), trener Ante Terze

Izjava trenera Omiša Ante Terze:

 

Izjava trenera DOŠK-a Hrvoja Dujića:

 

Šteta, DOŠK dugo nije bio tako blizu većem rangu natjecanja. Šteta i zbog predivnog prizora prepune Podvornice, što smo češće mogli viđati.

Ostaje ipak pohvaliti napore Uprave NK DOŠK-a, koja je vratila nogomet u Drniš i život na Podvornicu.

Napori koje su cijele sezone ulagali članovi uprave, sponzori i brojni volonteri za svaku su pohvalu.

Njihov entuzijazam i ljubav prema sportu i gradu a koju prenose na nekoliko mlađih selekcija DOŠK-ove djece nemjerljivo je sa bilo kojim natjecanjem i zalog za bolju budućnost Drniša.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background