U vrtiću obilježen Dječji tjedan

- 10. listopada 2018.

Dječji vrtić Drniš tradicionalno je obilježio raznim aktivnostima ‘Dječji tjedan’ – priopćeno je iz vrtića:
– ‘Za početak se u starijim odgojnim skupinama razgovaralo na temu “Znamo li što su to prava, zašto se o tome priča i što to za djecu znači”. Odgovori i razmišljanja bili su zanimljivi i maštoviti.
U utorak smo ugostili članove Eko udruge Krka iz Knina, koji su nam donirali Eko kućicu za knjige. Djeca će moći donijeti, pokloniti i posuđivati slikovnice i razne priče, što je osnovna namjena kućice. Kućicu smo smjestili u prostor vrtića koji je dostupan djeci i roditeljima.
Mališani iz odgojnih skupina Zvjezdice i Ivančice u srijedu su posjetila ured gradonačelnika gosp. Josipa Begonje. Postavila su mu razna pitanja uglavnom na temu nabave novih igračaka i sprava za vrtićko dvorište. Bilo je tu puno želja, od njihalica do tobogana sa kućicama.
Službenici PP Drniš održali su zanimljivu edukaciju o ponašanju u prometu. Djeca su svojim odgovorima pokazala da znaju osnovna pravila ali i opasnosti kojima su izložena u prometu kao najmlađi pješaci. Na kraju edukacije sva djeca školski obveznici dobila su na dar fluorescentno znakovlje koje upozorava vozače na djecu u prometu.
Petak je bio izuzetno veseo i razigran, svaka odgojna skupina pokazala je neku od tradicionalnih igara. U proteklim tjednima naučila su i doznala kako su se igrali njihovi roditelji dok nije bilo mobitela tableta i raznih virtualnih igrica. Jer osnovno pravo djeteta je pravo na igru.
Razigrana atmosfera bila je u vrtiću dok su se djeca igrala ‘Školice’; ‘Žabic’a; ‘Care, care gospodare koliko je sati’; ‘Anđeo s neba’ (kuc, kuc, ko je); ‘Crvena Marica jedan, dva tri’; skakanja u vrećama; potezanje konopca. .. ‘, izvijestili su iz Dječjeg vrtića Drniš


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background