U Unešiću otvoreno područno odjeljenje drniškog vrtića

- 18. listopada 2013.

U Unešiću je danas otvoreno područno odjeljenje Dječjeg vrtića Drniš.
Skupinu ‘Maslačak’ pohađa šesnaestero djece u mješovitoj skupini od tri do šest godina starosti u šestosatnom programu. Zaposlena je jedna odgojiteljica, Marija Kunac.
Vrtić je otvorio načelnik Općine Unešić Živko Bulat kazavši kako je vrtić opremljen od donacije iz Belgije novim namještajem koji je godinama bio uskladišten.
– “Posebno veseli činjenica da je ove godine na području Općine Unešić rođeno 14-ero djece te je već sada potrebno potražiti prostor primjereniji od suterena osnovne škole gdje je vrtić trenutno smješten. Već naredne pedagoške godine bit će potrebne dvije odgojne skupine.
Otvorenje dječjeg vrtića odgovor je nesposobnoj Vladi Republike Hrvatske koja nas bombardira samo zatvaranjima, svi su višak, učitelji, radnici, liječnici. Odgovor je ovo i na pitanje što mislimo o gašenju područnih škola. Pogubno je to za sela, predstavlja gašenje života. Oko škole se u jednom mjestu svi okupljamo. Jedino je to mjesto na kojemu djeca na selu mogu razvijati svoje vještine kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti”, kazao je načelnik Bulat ujedno i ravnatelj Osnovne škole Jakova Gotovca na Unešiću.
Prostorije za rad blagoslovio je župnik fra Luka Delić, a svečanosti je nazočio i zamjenik župana Šibensko kninskog Tomislav Vrdoljak:
– “Kad me župan zamolio da dođem na otvorenje područnog odjeljenja vrtića u Unešiću zaista sam bio sretan u okolnostima kada čujemo najave ukidanja područnih škola. Ova djeca su zalog naše budućnosti. Županija u sklopu svoga rada brine o školstvu, iako predškolski odgoj spada na gradske i općinske razine, vrlo rado smo ponudili prostorije za rad vrtića”, kazao je dožupan Vrdoljak.
Svečanosti otvorenja Dječjeg vrtića u Unešiću nazočila je i Dijana Ercegović pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Šibensko kninske županije:
– ” Ovaj projekt smo zajednički odradili na dobrobit naše djece, Šibensko kninska županija, Općina Unešić i Grad Drniš odnosno Dječji vrtić Drniš. Pokazatelj nam je to svima da zajedničkim akcijama možemo realizirati ovakve vrijedne projekte i nadam se dobroj suradnji u ubuduće. Važno je da se djeca odgajaju u svojoj sredini, u poznatom okruženju ovdje će pohađati i osnovnu školu, jednu od najboljih u Šibensko kninskoj županiji “, kazala je pročelnica Ercegović.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje: Otvorenje vrtića u Unešiću


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background