U SRIJEDU DRNIŠKA FEŠTA, NA POLJANI KONCERT DRAŽENA ZEČIĆA

- 15. kolovoza 2017.

U srijedu 16. kolovoza Drnišani slave Dan Grada i blagdan nebeskog zaštitnika Sv. Roka.

I ove godine jutarnje mise su u 6.30, 7.30 i u 8.30 sati.
U 10.00 sati iz crkve sv. Roka započinje procesija ulicama grada s kipom sveca zaštitnika do župne crkve Gospe od Ružarija gdje će se slaviti koncwelebrirano misno slavlje kojega će predvoditi fra Ivan Čikara, dušebrižnik iz Hrvatske katoličke Župe Frankfurt na Majni. Po završetku mise procesijom kip će biti vraćen u crkvu sv. Roka gdje će u 19.00 sati biti misa zahvalnica s blagoslovom djece.

Gradski puhački orkestar Drniš i ove će godine gradim ulicama tradicionalno odsvirati budnicu u 8 sati.

Službeni program obilježavanja započinje u 9 sati i 30 minuta kada će brojna izaslanstva predvođena čelnicima Grada Drniša položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomen križa pokraj Župne crkve Gospe od Ružarija u spomen na stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

U 18.00 sati u velikoj gradskoj vijećnici održat će se svečana sjednica drniškog Gradskog vijeća u okviru koje tradicionalno u prigodi Dana grada biti dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.
Kako je odlučilo Gradsko vijeće Nagrada za životno djelo dodijelit će se akademiku prof. emeritusu dr. Frani Tomiću.
Nagrada Grada Drniša Planinarskom društvu “Promina” dok će plaketa Grada Drniša biti dodijeljena trgovačkom društvu ‘Dalmati’ – Pakovo selo.

Večernji sati rezervirani su za veliku pučku feštu sa sajmom domaćih proizvoda i koncertom Dražena Zečića na središnjem gradskom trgu Poljani od 21:00 sat.
Za točno u ponoć najavljen je i vatromet.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian