U Šibensko kninskoj županiji broj oboljelih porastao za troje, sveukupno petnaest

- 24. ožujka 2020.

Stožer civilne zaštite Šibensko kninske županije izvijestio je kako se broj oboljelih od koronavirusa u odnosu na jučer povećao za tri osobe, na ukupno 15.

Priopćene prenosimo u cijelosti:

“Na dan 24. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih troje oboljelih od COVID-19. Od ukupno 15 oboljelih pacijenata petero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske županije, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom je 353 osobe.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je zaprimljeno ukupno 14 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Provjerom po dojavi nije utvrđeno niti jedno kršenja te mjere.

Vezano za Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, koja je na snazi od jučer 23. ožujka 2020. godine napominjemo:

  1. propusnice za zaposlenike koji se zbog posla moraju kretati izvan mjesta prebivališta izdaju poslodavci, odnosno odgovorne osobe u pravnoj osobi;
  2. propusnice za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine;
  3. Propusnice za građane koji se moraju kretati izvan mjesta prebivališta zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijima osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština potvrde izdaju stožeri Civilne zaštite gradova i općina na području kojeg građani imaju prebivalište.

Građani koji se moraju kretati na području jedinice lokalne samouprave na kojoj imaju prebivalište ne trebaju propusnicu.

Svi moraju poštivati mjere socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima” – načelnik stožera Nikola Blažević.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian