U Šibeniku svečano otvoren centar poduzetničke poslovne infrastrukture „Adriatic Business Centre – ABC“

- 23. veljače 2021.

Današnjim svečanim otvorenjem završen je četverogodišnji projekt „ABC“, punog naziva „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture „Adriatic Business Centre – ABC“.

Centar je otvorio Predsjednik Vlade Republike Hrvatskeg. Andrej Plenković u nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja g. Tomislava Ćorića, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU gđe. Nataše Tramišak, ministra pravosuđa i uprave g. Ivana Malenice, župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika g. Željka Burića te brojnih drugih visokih uzvanika.

„Poduzetničkim centrom koji danas otvaramo Šibensko-kninska županija dobila je suvremenu poslovnu zgradu za pedesetak inovativnih poduzetnika koja će postati inkubator ideja za gospodarski razvoj županije. Ovaj projekt vrijedan 20 milijuna kuna je dokaz koristi našeg članstva u Europskoj uniji kojeje u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji izuzetno dobro iskorišteno za razvoj  poduzetničke infrastrukture, kao i za revitaliziranje kulturne baštine.“, kazao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Projektom koji je u 100 %-om iznosu financiran europskim sredstvima, rekonstruirana je poslovna zgrada nekadašnje tvornice TLM ukupne površine 1.618m2 s pripadajućim parkingom od 2.348 m2 . Potpuno je opremljeno 26 poslovnih ureda, uspostavljeno sedam radnih stanica, opremljene su velika konferencijska i dvije manje dvorane za sastanke kao i studiji za režiju, odnosno produkciju i post-produkciju audiovizualnih sadržaja.

„Šibensko-kninska županija je prepoznala potencijal i kupila zapuštenu zgradu bivše tvornice, koja je, zahvaljujući sjajnom promišljanju i velikom uloženom trudu naših stručnjaka, rekonstruirana i prenamijenjena u ovaj moderni centar visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture.Njegovi će sadržaji biti dostupni svim zainteresiranim javnim i privatnim korisnicima u svrhu poticanja gospodarskog rasta, kako Šibensko-kninske županije, tako i cijele Jadranske Hrvatske.Radi se o velikom i važnom projektu, na koji smo jako ponosni, a jako smo ponosni i na činjenicu da je naša županija izuzetno uspješna u povlačenju europskih sredstava. Tomu svjedoči brojka od 1,8 milijardi kuna ugovorenih projekata na području Šibensko-kninske županije. Ipak, ono što nas posebno veseli nisu samo brojke, već činjenica da europski fondovi mijenjaju našu županiju i osiguravaju bolji život ljudima koji žive na ovom prostoru, kako u priobalnom dijelu i gradovima, tako i u Zagori i na otocima.“, kazao je župan Goran Pauk, čestitavši svima koji svojim sjajnim idejama i vrijednim radom daju doprinos tomu.

Jedan od ciljeva ovog projekta je,putem uspostavljene suradnje s drugim obrazovnim institucijama i organizacijama u Hrvatskoj i Europi, Centar poduzetničke poslovne infrastrukture učiniti referentom točkom na području edukacije i obrazovanja za potrebe audiovizualnog sektora i filmske industrije u Hrvatskoj.

„Ideja o stvaranju i uspostavljanju jednog ovakvog centra rezultat je osluškivanja svjetskih trendova u marketingu, dizajnu i primjeni audiovizualnih sadržaja. Uzevši u obzir i lokalne potrebe i svjetske trendove, osmislili smo tako ABC kao svojevrsnu poduzetničko-marketinšku platformu koja će svim zainteresiranim korisnicima, uz usluge poduzetničke infrastrukture, odnosno usluge najma i korištenja uredskih prostora i opreme, pružati podršku u komunikaciji, brendiranju i boljem pozicioniranju na globalnom tržištu.“, naglasila je Mira Lepur ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije koja je u svojstvu nositelja projekta, iz Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014-2020 povukla 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava za njegovu realizaciju.

Odmah po otvorenju, Centar je započeo s aktivnim poslovanjem i programom Otvorenih dana ABC-a tijekom kojih će se od 23. veljače do 02. ožujka svakog dana održavati tematske konferencije i radionice na temu održivog razvoja i investicija, brendiranja, audiovizualnog sektora i filma.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background