Općina Ružić: Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi 2“

- 24. veljače 2021.

Općina Ružić nastavlja sa provedbom projekta Zaželi. Načelnik Općine Ružić Ante Pijuk potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta pod nazivom „Zaželi sretniju starost“ koji se provodi u sklopu druge faze Programa zapošljavanja žena „Zaželi“.

Riječ je o nastavku projekta kojeg je Općina Ružić, u suradnji sa partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Drniš, provodila u razdoblju od lipnja 2018. do prosinca 2020. godine, u sklopu kojega je na rok od 24 mjeseci bilo zaposleno 20 žena iz kategorije osoba nekonkurentnih na tržištu rada, a koje su skrbile o ukupno 100 korisnika starije životne dobi.

U sklopu faze 2, sukladno uvjetima Javnog poziva, Općina Ružić će na rok od 12 mjeseci zaposliti 20 žena koje će skrbiti o minimalno 120 krajnjih korisnika, što znači da će svaka zaposlena žena skrbiti o najmanje šest korisnika.

Projekt je vrijedan ukupno milijun i 775 tisuća kuna, a financira se 85% iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Općina Ružić će ubrzo, u okviru projektnih rokova, raspisati natječaj za zapošljavanje žena te krenuti u realizaciju projekta.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background