U petak u “Noći muzeja” organizirani obilazak ostavštine Ivana Meštrovića drniškom kraju

- 27. siječnja 2011.

Manifestacija “Noć muzeja” koja se diljem Hrvatske organizira već sedam godina zaredom po prvi puta ove će se godine održati u drniškom kraju. Muzeji Ivana Meštrovića, u suradnji sa Gradskim muzejom Drniš, Općinom Ružić i Etno udrugom Petrovo polje, javnosti će u petak predstavit kulturno turistički projekt “U Meštrovićevom rodnom kraju” kojim su nedavno obilježeni Meštrovićevi lokaliteti u njegovu zavičaju, značajni za poznavanje njegova djetinjstva, umjetničkog stvaralaštva i graditeljskih ostvarenja u Petrovu polju.

Rezultat ovoga projekta su tiskani vodič i interpretacijske ploče postavljene na šest lokacija koje će se ovom prigodom obići šetnjom pod svjetlom ferala, uz vodstvo kustosa, autora vodiča i poznavatelja Meštrovićeve baštine u Petrovu polju, sa završetkom obilaska u Crkvi Presvetog Otkupitelja odnosno u Mauzoleju.

Prigodni domjenak na kojem će se posluživati autohtoni proizvodi kao i folklorno-zabavni program bit će priređen u memorijalno-sakralnome kompleksu Crkve Presvetog Otkupitelja. Program započinje u 17.00 sati u Otavicama a završava u 20 sati obilaskom zbirke djela Ivana Meštrovića u Gradskom muzeju Drniš uz stručno vodstvo kustosa.

Crkva Presvetog Otkupitelja – Mauzolej Ivana Meštrovića bit će otvoren u petak, 28. siječnja, do 01.00 sati u noći odnosno dok god bude interesa, a ulaz je besplatan.

Za sve zainteresirane posjetitelje bit će organizirana i posebna autobusna linija Drniš-Otavice-Drniš. Autobus polazi sa autobusnog kolodvora u Drnišu u 16.30 sati a povratak je u 19.30 sati.

Riječ je o događaju koji je proteklih godina postigao veliku popularnost, stotine tisuća ljudi posjetile su otvorene muzeje i druge kulturne objekte.

mauzolej_

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian