U petak, 02. kolovoza slavimo blagdan Visovačke Gospe

- 1. kolovoza 2013.

Povodom sutrašnjeg blagdana Gospe od Anđela, mnogi drniški ali i vjernici iz drugih krajeva, već večeras će se pješice uputiti na hodočašće prema franjevačkom otočiću Visovcu.
Kroz noć i u ranu zoru od davnina se na ovaj dan slijeva rijeka hodočasnika niz Visovačku brinu hrleći Gospi u susret s krunicom u rukama. Mnogi pri tome i bosi nose Gospi svoje molitve i zahvale.
Za sve one koji iz Drniša žele ići na zavjetno hodočašće pješice na Visovac zajedno s drniškim kapelanom fra Mariom Radmanom i FRAMOM Drniš, informacija da je polazak u petak 02. kolovoza u 01.00 sat u noći, a okupljanje je ispred crkve sv. Ante.

Prva misa zornica je u 06.30 sati, a potom slijede jutarnje mise u 07.30, 08.30 te u 09.30 sati.
Središnje koncelebrirano misno slavlje s procesijom u kojoj će djevojke u narodnim nošnjama ponijeti Gospinu sliku otokom, od 10 sati i 30 minuta predvodit će i ove godine šibenski biskup msgr. Ante Ivas. Na misi pjevat će župni zbor Lišana Ostrovačkih.
U popodnevnim satima mise su u 16.00 i 17.00 sati dok u 18.00 sati je grkokatolička liturgija koju će predvoditi velečasni Milan Stipić. Završna misa zahvalnica je u 19.00 sati.

Prigoda za ispovijed je tijekom cijeloga dana, od 6.30 ujutro do 19.00 sati.
Za dolazak i odlazak hodočasnika franjevci osiguravaju besplatni prijevoz brodom s obje strane otoka, prvi brod polazi u 6, a posljednji se vraća u 20 sati.
Osobnim automobilima i ove godine može se doći do vrha Visovačke brine od kuda do Stinica odnosno do pristaništa brodova voze autobusi.

U povodu blagdana Gospe od Anđela, koji se slavi 2. kolovoza, u svim franjevačkim crkvama diljem svijeta vjernici mogu dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost od vremenitih kazni. Taj oprost vjernici mogu dobiti od 1. kolovoza u podne do 2. kolovoza u ponoć ako se ispovjede, pričeste, pohode franjevačku crkvu ili župu, te izmole Vjerovanje, Oče naš i pomole se na nakanu Svetog Oca.
Oprost je godine 1216. sv. Franjo izmolio od pape Honorija III., koji je odredio posebni oprost svima onima koji pohode crkvicu Porcijunkulu … Slaveći Gospu od Anđela, dobivamo također i poticaj da se sjetimo svoga anđela čuvara, da mu uputimo zahvalnost za sve trenutke kada nas je štitio i čuvao, a nismo ni znali kako se to dogodilo.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background