Na pružnom prijelazu u Siveriću vlak naletio na autobus

- 3. kolovoza 2013.

14:30

Jutros oko 8 sati i 30 minuta na pružnom prijelazu Jabuka između Badnja i Siverića putnički vlak naletio je na autobus Autotransporta Šibenik.
Trideset osoba je ozlijeđeno, prvu pomoć pružila im je dežurna služba drniškog Doma zdravlja.
Dvije su osobe životno ugrožene – kazala nam je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Okupljeni građani, putnici i vozači HŽ-a i ATP-a jutros na licu mjesta komentirali su kako se rampa pružnog prijelaza uopće nije spustila a slušatelj Radio Drniša u redakciju je javio kako je signalizacija od jučer neispravna.
Slavko Šerić iz HŽ infrastrukture za HRT potvrdio je tu informaciju kazavši kako je rampu jučer uništio automobil prilikom udarca. Ekipa za popravak iz Zagreba trebala je doći tijekom dana.
Riječ je o pružnom prijelazu na kojemu je HŽ do sada imao nekolicinu edukativnih kampanja ističući ga kao jednog od najsigurnijih jer je osim sa rampom označen i zvučnim i svjetlosnim signalom.
Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Drniš kao i drniškog DVD-a i dalje dežuraju na mjestu događaja. Policija još uvijek vrši očevid. Promet prema Kninu preusmjeren je preko Oklaja.

10.30

Glasnogovornica PU Šibensko kninske Marica Kosor demantirala je za Radio Drniš da je jedna osoba smrtno stradala. 

10.20

Ogorčeni mještani Siverića u redakciju Radio Drniša javili su da signalizacija na Jabuci ne radi od jučer ujutro! 

10.05

Kako se doznaje od liječnika Dežurne službe Doma zdravlja u Drnišu, jedna ženska osoba preminula je od zadobivenih ozljeda. 

09:30

Jutros oko 8 sati i 30 minuta na pružnom prijelazu u Jabuci u Siveriću dogodila se prometna nesreća. Putnički vlak naletio je na autobus Autotransporta Šibenik. Od dvadesetak putnika nitko nije smrtno stradao. Prema prvim neslužbenim informacijama desetak putnika Hitna pomoć prevezla je u drniški Dom zdravlja, od kojih je samo jedna osoba teže ozlijeđena.

Prema riječima ljudi okupljenih na mjestu događaja, gdje su bili i vozači HŽ-a i ATP-a tvrde da se rampa pružnog prijelaza nije spustila.
Riječ je o pružnom prijelazu na kojemu je HŽ do sada imao nekolicinu edukativnih kampanja ističući ga kao jednog od najsigurnijih jer je osim sa rampom označen i zvučnim i svjetlosnim signalom.
Vatrogasci JVP-a i DVD-a Drniš u ovim trenucima pokušavaju ukloniti vozila sa pruge. Promet prema Kninu preusmjeren je preko Oklaja.

Mjesto nesreće obišli su gradonačelnik Drniša Josip Begonja i zamjenik gradonačelnika Nikola Lovrić. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background