U Pakovom Selu otvoren Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu

- 26. travnja 2019.

U Pakovom Selu otvoren je Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu. Uređenje i opremanje prostora koštalo je 273.628,13 kuna sa PDV-om a riječ je o realizaciji projekta ‘Adriatic Canyoning – ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS’, kojeg Grad Drniš provodi zajedno sa svojim partnerima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Projekt je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%.

Centar u Pakovu Selu biti će centralno mjesto na kojem će svi sadašnji, ali i oni potencijalni turistički djelatnici sa drniškog područja moći dobiti pomoć i savjete u svom poslovanju. U Centru će se organizirati radionice i edukacije na temu ruralnog turizma, te sastanci na kojima će se povezivati poljoprivrednici i turistički djelatnici. U Centru će se razvijati novi turistički projekti, koji se trebaju temeljiti na ključnim prednostima drniškog područja – kulturna baština, gastronomija, tradicija, kvaliteta smještaja i prirodna baština.

U nazočnosti gradonačelnika Drniša Josipa Begonje i predsjednika Gradskog vijeća Ante Pleadina, Centar je otvorila dožupanica Darija Puljić.
Izrazila je zadovoljstvo što je jedan ovakav centar otvoren u zaleđu županije, gdje je turizam do prije desetak godina bio apstraktan pojam, dok je to sada naša stvarnost – kazala je Puljič.  Dožupanica je dodala kako je Centar zamišljen kao mjesto koje će objedinjavati sve potrebe onih koji se bave turizmom, počevši od kategorizacije objekta do sama komunikacije s turistima. Također, Centar bi trebao razvijati i projekte u smislu objedinjavanja i promocije prirodne i kulturne baštine, tradicije, kvalitete smještaja i na kraju gastronomije, kazala je dožupanica Darija Puljić.

Gradonačelnik Josip Begonja kazao je kako je Centar u Pakovu Selu mjesto gdje će se moći okupljati svi oni koji se namjeravaju baviti ruralnim turizmom,
– ‘Mogli smo ovo locirati i u Gradu Drnišu, međutim ovakve objekte je potrebno disperzirati po ruralnim sredinama. Pakovo Selo je u tom kontekstu prostorno i prometno negdje na sredini, relativno je blizu i NP Krka, priobalni dio, dok je sam Drniš udaljen desetak kilometara’, istaknuo je drniški gradonačelnik.

U organizaciji Grada Drniša i u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj, u Pakovu Selu potom je održana edukacija za male iznajmljivače sa ruralnih područja, kojoj se odazvalo desetak iznajmljivača.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background