Drnišani dobivaju gradsku šetnicu

- 16. svibnja 2012.

I ove godine dugotrajno nezaposlene osobe sa drniškog biroa posao su pronašle u okviru javnih radova. Njih 22 zaposleno je na rok od šest mjeseci.

Lanjske pozitivne reakcije, zaposlenih i građana, rezultirale su nastavkom projekata na uređenju okoliša.

Nakon prošlogodišnje akcije “Za moj Drniš – čišći okoliš” ovogodišnja je nazvana “Okoliš čistimo – Drniš volimo”.

Dvanaest djelatnika već mjesecima rade na zanimljivom projektu uređenja gradske šetnice duge dva i pol kilometra. Polazišna točka šetnice je Čikolski most pa dalje preko Gradine do tzv. Nonove mlinice u kanjonu Čikole, potom se put vraća prema gradu ulicom Grada Vukovara, prolazi pored stare zgrade drniške općine na Gradini, pa uz crkvu sv. Ante spušta se prema župnoj crkvi Gospe od Ružarija. U centru grada prati javne spomenike kipara Ivana Meštrovića te preko Poljane ide natrag prema Gradskom muzeju Drniš odnosno vraća se na Čikolski most. Šetnica bi trebala biti uređena i označena do konca lipnja.

– Staza još nema ime, prijedloge prihvaćamo, jedan od prijedloga je “Kulturna staza Grada Drniša”. Ima vjerujte mi puno Drnišana koji taj đir nikada nisu prošli a cilj je animirati i školsku djecu, u suradnji sa Turističkom zajednicom. Usput bi ih se educiralo o nastanku Drniša. Mišljenja smo naime da djeca o zavičajnoj povijesti vrlo malo uče u školi, kazao nam je Marko Pranić iz drniške gradske uprave.

U okviru mjere provode se dva projekta a drugi podrazumijeva čišćenje prilaza gradskim i mjesnim grobljima te uređenje zelenih površina na čemu radi deset djelatnika do konca srpnja.

Građani se i ove godine mogu ponovno uključiti uređenjem svojih dvorišta i okućnica, iako je prošle godine odaziv bio relativno slab. Nagradu za lijepo uređenu okućnicu dobili su stanari zgrade u Fenčevine, poznate kao šestica.

drnis1


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian