U Oklaju utakmicom prominskih veterana otvoren SC „Žagra“

- 25. travnja 2016.

Foto: Općina Promina

Ususret 62. Prominskim igrama u subotu je u Oklaju svečano otvoren Sportski centar Žagra. Riječ je o nekadašnjem slivniku za vodu koji je devastiran tijekom okupacije Oklaja u domovinskom ratu, sad je preuređen u igralište za više sportova s tribinama i rasvjetom. U rekonstrukciju i modernizaciju igrališta utrošeno je oko 480.000 kuna, od čega je projekt s 200.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, dok ostatak sredstava izdvojila je Općina Promina iz svog proračuna. Radove su izvodili građevinari iz zadruge „Drniški transporti” Siverić.

Kiša i hladno vrijeme nisu omeli održavanje svečanog programa, u sklopu kojeg se igrala i revijalna malonogometna utakmica veterana Promine. Uvodno nekadašnji igrač i blagajnik 1971. godine ugaslog NK „Promina” Josip Jakovljević pročitao je dio teksta o osnivanju i radu prominskog kluba što je napisao Ante Juric. Njih dvojica su i pokrenuli utemeljenje NK „Promina” 1969. godine. Prigodno se obratio načelnik Općine Promina Tihomir Budanko zahvalivši svima koji su sudjelovali u obnavljanju igrališta Žagra, koje je potom blagoslovio prominski župnik fra Petar Pletikosa.

Početni udarac prije susreta veterana koji su se okupili iz brojnih gradova Hrvatske izveo je jedan od članova NK „Promina” Josip Pokrovac Jole. Nakon utakmice veterana ogledali su se i najmlađi Prominjci.

Foto: Općina Promina

Foto: Općina Promina

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background