U nedjelju Put križa i sv. misa u Crkvi Presvetog Otkupitelja-Mauzoleju Ivana Meštrovića

- 4. travnja 2014.

Četvrtu godinu za redom u drniškom kraju održat će se manifestacija ”Dani kršćanske kulture” koju od 2005. godine organizira splitski Verbum.

www.danikrscanskekulture.info/

U suradnji s Općinom Ružić i Muzejima Ivana Meštrovića i ove godine organizira se Put križa s pučkim pjevanjem i sv. misa u Crkvi Presvetog Otkupitelja-Mauzoleju Ivana Meštrovića. Meštrovićeva Crkva Presvetog Otkupitelja nijemi je svjedok mnogih, uglavnom teških vremena,u Domovinskom ratu i sama je proživjela svoj Križni put. Križni put u nedjelju 6. travnja kojeg predvodi župnik župe Gradac, fra Jozo Jukić, zacijelo će i ove godine privući veliki broj posjetitelja. Iz Splita ponovo dolaze hodočasnici za koje je organiziran besplatan prijevoz.
Put križa, uz pratnju petropoljskih vjernika u autentičnim narodnim nošnjama, počinje od 10 sati i 30 minuta od podnožja Glavice pa do njenog vrha na kojemu se nalazi Crkva Presvetog Otkupitelja. Sudjeluju: KUD “Sveti Ilija” iz Kljaka i folklorni ansambl etno udruge “Petrovo polje”.

Manifestacijom Dani kršćanske kulture ,ističu organizatori, želi se s jedne strane ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo, te ujedno pokazati zašto se europska kultura može nazvati kršćanskom, dok se s druge strane manifestacijom želi otvoriti prostor suvremenim autorima. “Dani kršćanske kulture” u Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku uključuju koncerte, izložbe, tribine, okrugle stolove, promocije knjiga i nosača zvuka, kazališne predstave, itd..

10. Dana kršćanske kulture u suradnji sa Šibenskom biskupijom otvaraju se , sutra 5. travnja, u katedrali sv. Jakova u Šibeniku korizmeniim koncertom sakralne glazbe pod nazivom ‘Adoramus Te’ .Na koncertu će nastupiti i drniški Gradski zbor Neuma pod ravnanjem dirigentice jelene Prpa. Uz njih na koncertu nastupaju Klapa Adriaticum iz Šibenika i Mješoviti katedralni zbor iz Šibenika uz pratnju Gradskog gudačkog orkestra.

Dani kršćanske kulture u Šibeniku se do 14.travnja nastavljaju prigodnim promocijama knjiga, izložbama i koncertom ansambla Lado.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background