U nedjelju na Promini natjecanje u brdskom biciklizmu

- 4. siječnja 2013.

Ove nedjelje na Promini će se održati drugi krug natjecanja Dalmatinske zimske lige u brdskom biciklizmu u organizaciji udruge ‘Orlov krug’ iz Vodica te uz pomoć Planinarskog društva Promina.
Nakon otvaranja natjecanja prije mjesec dana na cross country stazi u Pletikosićima kod Sinja, na redu je uspon na 1147 metara visok vrh Čavnovka na Promini.
‘Orlov krug’ iz Vodica broji preko 70 članova, djeluje već 15 godina. Imaju prvaka Hrvatske i osvajača kupa Hrvatske u klasi master i viceprvaka Hrvatske u klasi elite. U Vodicama organiziraju jednu od najboljih utrka u brdskom biciklizmu gdje je ove godine na petnaesto izdanje Croatia open mountain bike utrke svoj dolazak najavio jedan od najboljih svjetskih brdskih biciklista Manuel Fumić.
Članovi kluba predani su sportaši koji svakoga dana marljivo treniraju. Biciklizam je adrenalinski sport i oni koji se njime bave teže uvijek novim i još zahtjevnijim rutama.
Prema riječima Marka Fržopa iz Vodica Promina im je omiljena destinacija za treninge sa rijetko tako dobro uređenim stazama za brdski biciklizam.
Očekuje se dolazak čak pedesetak sudionika. Start je u 12 sati na samom skretanju sa glavne županijske ceste kod Trbounja. Cilj je sam vrh Promine dok proglašenje pobjednika nakon utrke bit će u Planinarskom domu.
Utrka na Promini svojevrsna je test utrka jer ako sve prođe u redu Vodičani imaju namjeru Prominu prijaviti kao destinaciju za natjecanje u prvenstvu Hrvatske u usponu.
Pozivaju se svi građani da dođu pogledati utrku, posebno biciklisti amateri i rekreativci.

brdski-biciklizam

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian