U izravnom prijenosu na Radio Drnišu proslava 131.obljentnice Općine Promina

- 22. srpnja 2014.

Svečanom svetom misom u crkvi sv. Mihovila sutra će u Oklaju započeti svečanosti obilježavanja Dana općine Promina i po prvi put obilježavanje Dana sjećanja na vojne i civilne žrtve Domovinskog rata. Na području Promine najviše je stradalih u Domovinskom ratu u našem kraju. Tijekom okupacije zvjerski su ubijena 44 civila, uglavnom starije osobe koje nisu željele napustiti svoje domove, dok je u raznim postrojbama stradalo i 23 prominska branitelja. U spomen na svih 67 žrtava uređen je lani za Dan općine poseban prostor, spomen soba u prizemlju zgrade općine, u kojem su izvješene njihove fotografije. Od ove godine 23.srpnja obilježavat će se i kao poseban spomen Dan prominskih žrtava Domovinskog rata.

Programom proslave nakon mise uslijedit će mimohod od župne crkve do spomen sobe žrtvama Domovinskog rata gdje će u 10 sati i 30 minuta biti odrješenje , a nakon toga i svečno polaganje vijenaca kod spomen križa u središtu Oklaja.

Završnica proslave 131. obljetnice Općine Promina je svečana sjednica Općinskog vijeća i kulturno-umjetnički program u Domu kulture.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Promina sutra od 11 sati i 15 minuta možete pratiti u izravnom prijenosu i u eteru Radio Drniša.

Ilustracija


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background