U Drnišu počinju XV. Večeri pasionske baštine

- 24. veljače 2016.

Korizmena kulturna manifestacija ‘Večeri pasionske baštine’, pokrovitelji koje su Ministarstvo kulture, Grad Drniš i JU NP Krka započinje u Drnišu ovoga petka, 26. veljače.

Organizatori su Pučko otvoreno učilište Drniš i Župa Gospe od Ružarija Drniš.
– ‘U korizmenom razdoblju drniškoj publici nudi se bogat kulturni sadržaj, kakvog u Hrvatskoj ima još samo Zagreb. Ovim pasionskim programima nastojimo prikazati bogatstvo pasionskih napjeva i običaja u Hrvatskoj, a dio tog kulturnog blaga je zaštitio i UNESCO’, kaže ravnatelj Pučkog učilišta Drniš Davor Čupić.

Program otvara kazalište PlayDrama iz Splita predstavom ‘Zapisi iz nevremena’. Monodrama, uobličena iz tekstova don Branka Sbutege, bit će prikazana u petak 26. veljače u dvorani Osnovne glazbene škole Krste Odaka u Drnišu.

Najavljena je i projekcija dokumentarnog filma ‘Školske sestre franjevke u srcu Afrike’ – autora Zorana Marinovića i Davora Stopića a održati će se u dvorani JU Nacionalnog parka Krka u Drnišu u ponedjeljak 29. veljače. Tom prilikom gostuje i fra Stojan Damjanović, dugogodišnji misionar u Africi.

Treća večer će se održati u župnoj crkvi Gospe od Ružarija, u četvrtak 3. ožujka drniškoj publici predstaviti će se Gradski zbor ‘Brodosplit’ iz Splita koncertom ‘Iz dubine vapijem Tebi’.

‘O, biči preljuti’ naziv je koncerta kojim će se predstaviti Klapa ‘Slavić’ iz Zagreba te domaća Klapa ‘Drniš’ u subotu, 5. ožujka također u Gospinoj crkvi.

U isto vrijeme i na istom mjestu ali u srijedu 9. ožujka koncert će održati drniški Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ pod nazivom ‘Na maslinskoj gori’, te Pučki pivači Župe Gospe od Zdravlja iz Podstrane.

Završnica 15. ‘Večeri pasionske baštine’ je koncert Vokalnog ansambla KUD-a Klek iz Ogulina koji će se, u nedjelju 13. ožujka, na koncertu naziva ‘Narode moj ljubljeni’ predstaviti izvedbom svojih korizmenih pučkih napjeva.

Sve večeri započinju u 18 sati i 30 minuta.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian