Financiranje drniških udruga po posebnom pravilniku

- 24. veljače 2016.

Foto: arhiva

Grad Drniš donio je Pravilnik o financiranju programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Drniša.
Sljedeći tjedan raspisat će se javni poziv za predlaganje projekata koje provode udruge s područja Grada. Temeljni dokument za raspisivanje poziva bit će Pravilnik kojim se utvrđuju kriteriji, mjerila i postupci za dodjelu i korištenje sredstava proračuna Grada udrugama čije aktivnosti doprinose zadovoljenju javnih potreba u području sporta, kulture i društvenih djelatnosti.
Gostujući u današnjoj Temi dana, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Grada Drniša Marija Vukušić navela je kako će prijedloge projekata moći podnijeti udruge koje su registrirane temeljem Zakona o udrugama te imaju registrirano sjedište na području Grada Drniša ili registriranu podružnicu na području Grada; udruge koje su ispunile obaveze iz ranije sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna Grada Drniša; udruge koje nemaju dugovanja prema proračunu Grada Drniša; udruge koje doprinose razvoju civilnoga društva na području Grada Drniša.
Javni poziv bit će objavljen sljedeći tjedan a svi zainteresirani moći će informacije potražiti na internetskim stranicama i na oglasnoj ploči Grada gdje će biti objavljeni sam Pravilnik i propisani obrasci za prijavu te upute za prijavitelje.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background