U Drnišu obilježen Mjesec zaštite od požara

- 16. svibnja 2016.

Foto: Radio Drniš

Svibanj – mjesec zaštite od požara tradicionalna je manifestacija koja se odvija u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje te vatrogasnih postrojbi, a koja se sastoji od niza aktivnosti usmjerenih ka preventivnoj zaštiti od požara. Prigodni program sastojao se od vježbe evakuacije za djecu Dječjeg vrtića Drniš, potom je u Narodnoj knjižnici Drniš otvorena izložba radova djece i mladih na temu “Katastrofa i snaga sustava civilne zaštite”. Završni dio programa održan je na drniškoj Poljani, a uključivao je defile vatrogasaca i tehnički zbor vozila Javne vatrogasne postrojbe Drniš i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drniš.

„Ovim aktivnostima se želi upozoriti širu javnost posebno najmlađe na važnost zaštite od požara jedne djelatnosti koja ugrožava opću sigurnost.” kazao je za Radio Drniš pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Šibenik Milovan Kević.

Čini se da su ove aktivnosti urodile plodom jer pokazatelji količine požara za prvih pet mjeseci na području Drniša kako nam je kazao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Drniš Ivo Bilić najmanji su od početaka JVP Drniš:
„Od kad je ustrojena postrojba nikad manje intervencija, to je rekord. S druge strane protekle godine kroz zimu smo imali daleko najviše požara. Ipak smatram da ljudi imaju više svijesti jer ovih zadnjih godina imamo manje izgorenih površina, manje posla i troškova i mislim da bi to već mogao biti pokazatelj napretka.”

U sklopu defilea i tehničkog zbora Javne vatrogasne postrojbe Drniš i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drniš na Poljani je u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara predstavljeno i novo vatrogasno vozilo kojeg je grad Drniš dobio na raspolaganje od strane Državnih robnih zaliha, a čija vrijednost s PDV-om iznosi oko 1.300.000,00 kuna. Riječ je o velikom vatrogasnom vozilu- cisterni kapaciteta 7.000 litara: „Na ovaj način Grad dobiva potporu i prilikom gašenja, ali i za potrebe onih dijelova naselja koji nemaju priključak na javnu vodoopskrbu. Vjerujem da su ovom cisternom za koju je teško tvrditi da će ostati u trajnom vlasništvu ali veliki su izgledi da hoće, DVD Drniš i JVP Drniš zaokružili svoj vozni park. Ostaju još popunjavanja u određenim drugim materijalno-tehničkim sredstvima, ali to ćemo sukladno proračunskim sredstvima Grada i njihovim nastojati popuniti.” kazao je gradonačelnik Josip Begonja.

Dodajmo za kraj da je sezona požara pred vratima te i ove godine kao i prethodnih od 1. lipnja do 31. listopada vrijedi zabrana paljenja vatre na otvorenom.

Više fotografija pogledajte ovdje.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian