U Drnišu obilježen Europski tjedan mobilnosti

- 25. rujna 2018.

Europski tjedan mobilnosti i ove se godine obilježavao u proteklom tjednu – od 16. do 22. rujna 2018. godine.

Obilježavao se pod temom ‘Kombiniraj i kreni’, (eng. Mix and Move), čime se potiče istraživanje različitih opcija organiziranja našeg putovanja i razmišljanje koji način najbolje odgovara za dolazak do željene destinacije. Uključivanjem koncepta multimodalnosti i uvođenjem nekih održivih metoda prijevoza u naše putovanje, ne samo da možemo imati pozitivan utjecaj na okoliš, već i dodatno uštedjeti novac.

Europski tjedan mobilnosti 2018. usredotočuje se na multimodalnost – korištenje različitih modova (načina) prijevoza za različita putovanja. Mnogi od nas se instinktivno odlučuju za istu metodu prijevoza bez razmišljanja je li to idealan način prijevoza za naše putovanje.

Uz zdravstvene prednosti, putem multimodalnog pristupa može se ostvariti značajna ušteda, osobito kada kratka putovanja završavaju šetnjom ili bicikliranjem.

Prihvaćanje koncepta multimodalnosti znači preispitivanje načina kretanja po našim gradovima i spremnost na isprobavanje novih oblika mobilnosti. Iz perspektive grada to zahtijeva političku volju za potporu alternativnim načinima prijevoza.

I Grad Drniš se uključio u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, te je tim povodom Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja podijelio 30 pretplatničkih kartica za Sustav javnih bicikli Zajednici sportova Grada Drniša, koje je preuzela tajnica Iva Jelčić.

Biciklistički klub Petar Svačić dobio je 14 pretplatničkih kartica, a kako bi se potakli mladi ljudi i sportaši na sve veće korištenje alternativnog oblika prijevoza, odnosno bicikla, kartice je preuzela Irena Pulić – predsjednica kluba.

Sustav javnih bicikli na području Grada Drniša nabavljen je iz projekta Adriatic Canyoning – ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS, koji je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., u sklopu njegove treće prioritetne osi “Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine”.

Izvor: Grad Drniš 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian