U Drnišu koncertna izvedba opere Nikola Šubić Zrinjski

- 30. kolovoza 2023.

Hrvatski vokalni ansambl Sv. Blaž u Drnišu će upriličiti koncertnu izvedbu opere Nikola Šubić Zrinjski, skladatelja Ivana plemenitog Zajca.

O Ansamblu
HVA Sv. Blaž je muški vokalni ansambl širokog repertoara kojeg izvode jedni od najistaknutijih opernih pjevača u Hrvatskoj. Ansambl je osnovan na proljeće 2022. godine, a čine ga desetorica opernih pjevača koji grade repertoar na najvišem profesionalnom nivou sa djelima hrvatskog i inozemnog vokalnog repertoara.

Ansambl čine renomirani hrvatski operni pjevači, prvaci zagrebačke Opere i članovi ansambla Opere, te neki od najperspektivnijih mladih hrvatskih opernih umjetnika. Ansambl čine: Luciano Batinić,  Domagoj Dorotić, Ozren Bilušić, Ljubomir Puškarić, Ivo Gamulin, Filip Filipović, Roko Radovan, Toni Nežić, Marin Čargo i Benjamin Šuran.

O nastupu u Drnišu
HVA Sv. Blaž koncertom u Drnišu otvara svoj novi projekt „N.Š. Zrinjski diljem Hrvatske“, radi se o koncertnoj izvedbi opere hrvatskog skladatelja Ivana pl. Zajca, jedne od najpoznatijih djela hrvatske operne literature. Projekt je pokrenut između ostalog uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, te su u planu Ansambla izvedbe u mnogim hrvatskim gradovima – Vukovaru, Požegi, Bjelovaru, Dubrovniku…

Na ovom nastupu, Ansamblu će se pridružiti i solistice Valentina Fijačko Kobić, prvakinja Opere HNK u Zagrebu i Mima Karaula, također članica ansambla Opere zagrebačkog HNK. Također, umjesto stalnog člana Marina Čarga, u Drnišu će nastupiti i bas Mate Akrap, solist splitske Opere.

Koncertna izvedba opere u Drnišu će se održati  05. rujna 2023. godine u Kino-kazališnoj dvorani „Ivana Meštrovića“ u Domu kulture s početkom u 20,00 sati.
Cijena ulaznice je 5 €, a ulaznice se mogu kupiti u Pučkom otvorenom učilištu počevši od 1. pa do 5. rujna od 7 do 15 sati, te na sam dan izvedbe od 18 sati na blagajni kino-kazališne dvorane. Organizator je Grad Drniš.Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background