U Drnišu i na Promini ove subote 12. lipnja održava se 7. PROMINATRAIL

- 11. lipnja 2021.

Nakon odgađanja zbog koronavirusa 7.  Promina Trail konačno se će se održati sutra, 12. lipnja 2021., u Drnišu, odnosno na Promini.

Start za sve kategorije biti će kao i prijašnjih godina s Gradskog trga Poljana dok je cilj Planinarski dom na Promini.

Trče se tri staze u tri kategorije i to staza Veliki Točak  duga 33 kilometra, Mali Točak od 22 kilometra te Špilja Liluša 11 kilometara.

Trkači se za sudjelovanje mogu prijaviti i sutra na sam dan utrke na Poljani na pultu za prijave. Start prve utrke je u 15 sati i 30 minuta.

Najkraća staza Špilja Liluša je namijenjena šetačima, obiteljima, rekreativcima i svima onima koji se po prvi put žele okušati u trekingu. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i potpuno označena zastavicama ili trakama te strelicama na skretanjima. Laganom šetnjom prođe se za oko 3 sata.

Dok staze Veliki i Mali Točak namijenjene su iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolaze uzdužno čitavu Prominu, preko Vrha Čavnovka sve do Planinarskog doma. Pokriveni su najatraktivniji dijelovi Promine sa prekrasnim vidicima.

Promina Traill održava se u sklopu Dalmatinske Trail lige organizira drniško Planinarsko društvo Promina, a pokrovitelji su Grad Drniš i drniška Turistička zajednica, direktorica Ivana Menđušić:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian