U drniškom kraju snima se Ministarstvo ljubavi

- 13. srpnja 2015.

Foto: Josip Živković

Početkom srpnja počelo je na drniškom području snimanje filma Ministarstvo ljubavi. Prvi dio snimanja obavljen je u Zagrebu, dok će snimanje u našem kraju trajati do konca ovog mjeseca. Proteklog vikenda snimane su scene na Poljani i na Miljevcima u Karalićima, gdje je uprizorena masovna scena s mnoštvom statista među kojima su angažirani bili drniški glazbari i KUD Miljevci.
Ljetne vrućine ne čine posao lakim, u što su se mogli uvjeriti mnogi statisti.
– Teško je, zbilja su ovih dana – pogotovo prošli tjedan – bile ekstremne temperature i to je u funkciji filma dobra stvar jer će prezentirati atmosferu samog filma. Ali je, što se tiče posla, naporno jer se dio koncentracije i energije gubi ili se troši na to da se sanira utjecaj topline, rekao je jedan od glavnih glumaca, Dražen Kühn. Uz Kühna se u glavnim ulogama pojavljuju Stjepan Perić i Ecija Ojdanić. Jednu od uloga tumači i Milivoj Beader.
Redatelj filma Pavo Marinković kaže da je drniški kraj odabran zbog fotogeničnosti krajolika.
-Ima tzv. divljine, ima tog kamena, sunca koje peče, ima te spržene trave – to su vrlo fotogenični pejzaži. Opet, imate i Slapove Krke koji su na neki način antipod – malo nježniji pejzaž. Čini mi se da je ta kombinacija upravo nešto što nam treba za ovaj film, drži Marinković.
Premijera filma planirana je na proljeće iduće godine ili na Pulskom filmskom festivalu 2016. a Marinković ostavlja otvorenim mogućnost da se film prikaže idućeg ljeta u Drnišu, na platnu ljetnog kina.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background