U 2017. godini utrošeno 1,5 milijuna kuna u nerazvrstane ceste

- 28. studenoga 2017.

Završena je modernizacija nerazvrstane ceste u naselju Siverić, dionica Odaci–Nedoklani u dužini od 750 metara.
Radove vrijedne 385 tisuća kuna izvodila je tvrtka Ceste Šibenik. Investitor su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Grad Drniš.
Naime, ministrica Gabrijela Žalac i gradonačelnik Josip Begonja koncem rujna u Zagrebu su potpisali Ugovor o sufinanciranju projekta ‘Pojačano održavanje (modernizacija) nerazvrstane ceste kroz naselje Siverić’, a u okviru Programu održivog razvoja lokalne zajednice.
– ‘Iz gradskog proračuna otišlo je oko 120 tisuća kuna a ostatak od oko 260 tisuća kuna sufinanciralo je resorno ministarstvo. Sveukupno ove godine u nerazvrstane ceste na području Grada Drniša uloženo je oko milijun i 500 tisuća kuna, odnosno tri i pol kilometra makadama je asfaltirano na području Trbounja, Štikova, Kadine Glavice, Miljevačkih Bogatića, Sedramića i Pakova sela. Podržala su nas dva ministarstva – regionalnog razvoja te graditeljstva i prostornog uređenja.
Analizom 2015. godine utvrđeno je da je prioritet modernizirati oko 12 kilometara nerazvrstanih cesta, znači sad smo na oko 9 kilometara. U narednoj godini cilj su Velušić, dio Drniša ali sve ovisi koliko novca će biti u proračunu i koliko će biti prema planu moguće realizirati’, kazao nam je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian