Tri milijuna kuna u infrastrukturno opremanje Kljaka

- 5. srpnja 2011.

U podizanje kvalitete života u Kljacima ove i sljedeće godine bit investirano više od tri milijuna kuna. Riječ je o jednom od najbrojnijih a infrastrukturno najzapostavljenijeg naselja petropoljske općine koje broji 246 stanovnika.

Djelatnici poduzeća Pectus iz Perkovića i Filips iz Vodica privode kraju zemljane radove odnosno postavljanje betonskih stupova nove niskonaponske mreže trafostanice u Kljacima.  Niskonaponske prilike, kao i sustav javne rasvjete u gornjim Kljacima do jeseni bi trebao u potpunosti biti završen. Investiciju pokriva HEP a vrijednost radova je oko 2 milijuna kuna. Time je konačno započelo desetljećima odgađano rješavanje infrastrukturnog opremanja Kljaka.

Uz radove na rekonstrukciji niskonaponske mreže, za koji dan u Kljacima će započeti sanacija i vodovodne mreže. Na natječaju Hrvatskih voda posao rekonstrukcije cjevovoda dobio je splitski Cestar.  Kako nam je kazao zamjenik načelnika Općine Ružić Dalibor Durdov (HČSP), Hrvatske vode ove će godine uložiti oko 400.000 kuna u sanaciju vodovoda u tom naselju. Riječ je o jednom od najgorih cjevovoda u Dalmaciji jer službeni podaci koncesionara vodoopskrbe, drniškog RAD-a, govore da se preko 80% vode iz vodospreme “izgubi” odnosno iscuri kroz neispravne i ispucale cijevi.

Cjevovod priključen na vodospremu Sinobor dug je ukupno 2200 metara, a zbog ograničenosti financijskih sredstava rekonstrukcija će se odvijati etapno, na način da će 1200 metara biti rekonstruirano u ovoj godini, a ostatak radova vrijedan 600 tisuća kuna bit će izveden u 2012. godini.

Iz općinske blagajne financirana je pak projektna dokumentacija u visini od 40 tisuća kuna.

radno-ljeto-u-kljacima


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian