TOF Drniš investira 15 milijuna eura i zapošljava 20 novih radnika

- 25. listopada 2016.

Radi potrebe nadogradnje i rekonstrukcije pogona Tvornice oplemenjenih folija d.d. u Drnišu odnosno zbog investicije u novi stroj za lakiranje i tisak kako bi se TOF certificirao za proizvodnju prehrambene i farmaceutske industrije Gradsko vijeće Grada Drniša usvojilo je Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Grada Drniša.

Riječ je o investiciji od 15 milijuna eura slijedom koje će TOF će uskoro primiti i 20 novih djelatnika koji će u narednih osam mjeseci proći obuku kako bi naučili raditi na novom stroju.

Rekonstrukcija pogona TOF-a treba biti gotova do početka travnja 2017. godine, nakon čega slijedi montaža stroja. Očekivani početak proizvodnje je listopad slijedeće godine, pismeno je izvijestio gradske vijećnike predsjednik Uprave TOF-a Miroslav Šupe.
Postojeće dimenzije proizvodne hale TOF-u više nisu dostatne zbog tehnološkog procesa planirane proizvodnje te je potrebna dogradnja sjeverozapadnog dijela. Šupe navodi kako su u postupku izrade projektne dokumentacije u sklopu koje se projektira dogradnja postojeće građevine, a postojeća prostorno planska dokumentacija predstavlja zapreku i ograničenja u realizaciji.

U zahtjevu za izmjenu Urbanističkog plana uređenja još se navodi i kako u okviru planiranih investicija nalazi se i uređaj za pročišćavanje otpadnog zraka i povrat energije te kako je nužno da i Grad Drniš proda TOF-u česticu zemlje koja se nalazi uz sam pogon.
Kako bi investitoru omogućili ulaganje, ali i novo zapošljavanje djelatnika, drniški gradski vijećnici jednoglasno su usvojili 6. Izmjene i dopune UPU-a.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian