Tići NK DOŠK osvojili Makarsku, u finalu pobjedili Hajduk!

- 21. listopada 2014.

Foto: NK DOŠK

Tići NK DOŠK-a godište 2004 i mlađi osvojili su međunarodni turnir ” Mali Zmaj” koji se protekloga vikenda igrao u Makarskoj. DOŠK-ovi tići u finalnoj utakmici su bili bolji od splitskoga Hajduka nakon ruleta izvođenja udaraca s bijele točke. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 3 : 3. Na putu prema naslovu DOŠK-ovi tići su ostvarili zaista impozantan niz. Turnir su osvojili bez poraza.
U skupini su najprije pobijedili Pomak s 2:0, sa Sarajevom su odigrali 1:1 a domaći Zmaj 1 je pobijeđen s minimalnih 1:0.
Potom su uslijedile utakmice nokaut faze, u četvrtfinalu su s 3:0 pobjedili tiće Jadran Luke Ploče dok ih je polufinalu čekao novi okršaj s Pomakom iz Splita.Nakon regularnog djela utakmice bilo je 0:0 pa se finalista tražilo ruletom kaznenih udaraca u kojima su DOŠK-ovi tići imali više sreće i slavili 3:1 i tako izborili finalni okršaj sa tićima splitskog Hajduka.

Utakmica protiv Hajduka bila je krajnje napeta, obje momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, pa se nakon što je utakmica završila 3:3(Šakić 2, Vukušić) ponovno pristupilo udarcima s bijele točke. DOŠK je još jednom imao više sreće i nakon što je kapetan Vukušić zabio za 5:4 usljedilo je veliko slavlje. Po povratku iz Makarske priređen je doček u klupskim prostorijama DOŠK-a kojem su uz roditelje i simpatizere kluba prisustvovali gradonačelnik Josip Begonja i predsjednik Zajednice sportova grada Drniša Dario Lapić.

Veliku pomoć naši tići u osvajanju turnira, imali su i od NK Mosor koji im je za ovaj turnir posudio svoja četiri igrača, a uz trenera Damira Sušića na klupi je bio i trener u NK Mosor Joško Goreta. Iz DOŠK-a posebno ističu da su s klubom iz Žrnovnice postigli suradnju koja je tek u začetku, ali i da se nadaju da će biti sve bolja i uspješnija. Našim tićima želimo još bolje rezultate u budućnosti a osvajanjem ovoga turnira pokazali da je ova generacija jako talentirana i da su budućnost DOŠK-a, samo im treba stvoriti još bolje uvjete za rad i treniranje.

Za kraj ćemo nabrojati sastav tića koji je osvojio turnir u Makarskoj. Za DOŠK su igrali: Matej Ćevid, Domagoj Begonja, Roko Vukušić(kapetan), Zvonimir Pervan, Petar Puljić, Fabijan Šakić, Miro Petričević, Duje Cigić, Duje Vranjković, Marko Đonlić, Domagoj Mihaljević, Josip Burečić, Mateo Glavaš, Bepo Šaran. Treneri: Damir Sušić i Joško Goreta.

Foto: NK DOŠK


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background