Svi koji borave na području Šibensko kninske županije bez prijavljenog prebivališta dužni su se javiti nadležnom Stožeru civilne zaštite

- 23. ožujka 2020.

Svi građani koji nemaju prijavljeno prebivalište ili boravište na području Šibensko-kninske županije, a tu se nalaze, dužni su o tome obavijesti Stožer civilne zaštite grada ili općine na kojem se čijem području borave.

– Posebno apeliramo na osobe kojima je izrečena mjera opreza samoizolacije te koje su pogođene potresom i iz razloga više sile ne mogu boraviti na adresi prebivališta, a došle su na područje Šibensko-kninske županije da se jave na navedene kontakte stožera civilne zaštite gradova i općina – navodi se u priopćenju koje potpisuje načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Nikola Blažević.

Osim toga, mole se i svi iznajmljivači da zbog kontrole dolazaka i noćenja goste bez odgode prijave u sustav eVisitor, ne čekajući zakonski rok od 24 sata, kako bi stožeri civilne zaštite u svakom trenutku imali uvid u realno stanje na terenu radi poduzimanja potrebnih mjera u očuvanju zdravlja građana i borbe protiv koronavirusa.

KONTAKTI:

Stožer civilne zaštite Šibensko kninske županije: stozer.civilne.zastite@skz.hr

Stožer civilne zaštite Grada Drniša: stozercz@drnis.hr

Stožer civilne zaštite Općine Ružić: nacelnik@opcina-ruzic.hr

Stožer civilne zaštite Općine Promina: znacelnika@promina.hr

Stožer civilne zaštite Općine Unešić: stozercz.unesic@gmail.com

Podsjećamo da je od danas na snazi Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Zabrana se ne odnosi na:
1. promet i kretanje koje je nužno za opskrbu područja,
2. dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,
3. izvješćivanje javnosti – (novinare),
4. stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb,
5. ljude koji putuju iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština,
6. putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće,
7. žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja bolesti.
Svi oni mogu dobiti propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta, a koji im izdaju, ovjeravaju i potpisuju: za okolnosti iz 1., 2., 3., 6. i 7. točke odgovorne osobe u pravnoj osobi, za 4. točku izabrani liječnik obiteljske medicine, a za 5. točku nadležni stožeri civilne zaštite.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian