Ima li u Drnišu oboljelih od koronavirusa?

- 24. ožujka 2020.

Poštovani čitatelji portala radiodrnis.hr i slušatelji na 89 Mhz,

Izvještavati o svakodnevnim rutinskim događajima nije isto što i izvještavati u kriznim situacijama u kojima su u opasnosti ljudski životi te postoji prijetnja za sigurnost pojedinca ili zajednice.

Objavljivanje neprovjerenih i nevjerodostojnih informacija može imati pogubne, kako kratkoročne tako i dugoročne negativne posljedice.

Društvena odgovornost medija u kriznoj situaciji je ispred senzacionalizma.

Jasno nam je da je u ovoj kriznoj situaciji sa koronavirusom stavljen naglasak na izvještavanje, značaj i ulogu lokalnih i regionalnih elektroničkih medija kao nositelja ukupne proizvodnje programskih sadržaja upućenih lokalnom stanovništvu ali objava točne i činjenicama potkrijepljene informacije – je ispred svega!

U konkretnom slučaju izvještavanja o epidemiji koronavirusa nećemo prenositi informacije koje se prepričavaju po gradu, u formi ‘čula – rekla – kazala’.

Emitiramo i objavljujemo izričito provjerene i potkrijepljene vijesti.
U kontaktu smo sa Stožerom civilne zaštite Šibensko kninske županije i Stožerom civilne zaštite Grada Drniša, sve informacije prvo provjerimo kod njih. Kad ta tijela službeno potvrde i ako potvrde gdje se nalaze oboljele osobe i iz kojeg su grada, mi ćemo vas o tome izvjestiti.

U međuvremenu važno je da se uputa suzbijanja širenja epidemije koronavirusa izdane od Stožera civilne zaštite RH svi strogo pridržavate.

Provodite mjere – iz kuće izlazite samo ako je to neophodno, držite distancu, suzdržavajte se socijalnih kontakata, nosite zaštitne maske, perite ruke, dezinficirajte stvari kojima se koristite.
Ostanite doma.

  • Ima li u Drnišu oboljelih od COVID-19?

‘Grad Drniš nije posebno ugroženo područje’, kazao nam je župan Šibensko kninski Goran Pauk na naš upit ima li u Drnišu oboljelih:

 

Župan Pauk naglašava službe funkcioniraju izvrsno i apelira na sve žitelje županije da prate objave stožera na svim razinama:

 

FOTO: Mario Sučić


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background