Sveca cijelog Svijeta – sv. Antu svečano slave i Drnišani

- 13. lipnja 2014.

Blagdan je Svetog Antuna Padovanskog, jednog od najomiljenijih katoličkih svetaca, koji je svetim proglašen samo godinu dana nakon svoje smrti . U Hrvatskoj se blagdan obilježava svetim misama, blagoslovom djece i procesijama, a tako ga desetljećima obilježavaju i Drnišani koji ga slave i kao svog suzaštitnika .

Foto: Radio Drnis

Brojni vjernicu od ranog jutra hodočastili su danas, neki i zavjetno, u drnišku crkvu sv. Ante gdje su služene svete mise od 7 sati svakog punog sata do središnje mise koja je bila u 10 sati. Tad je krenula tradicionalna procesija u kojoj je nošen svečev kip od crkve sv. Ante do središnje župne crkve Gospe od Ružarija gdje je središnje koncelebrirano misno slavlje u nazočnosti desetak svećenika i visovačkih novaka predvodio meštar novaka fra Jure Šimunović . U bogoslužju uz župni zbor i ove godine sudjelovao je Gradski puhački orkestar Drniš. U 19 sati zadnja je misa zahvalnica uz blagoslov kruha sv. Ante i djece ,a predvodi je fra Mario Radman.

Završnica proslave blagdana sv. Ante u Drnišu je prvi „ Sv. Ante FEST’ što će se u crkvi Gospe od Ružarija održati s početkom u 20,30 sati . Pod pokroviteljstvom Grada Drniša Festival pokreću Župa Gospe od Ružarija i Pučko otvoreno učilište Drniš.

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background