Sutra započinju Visovačke vsepere- trodnevnica Gospi od Anđela

- 29. srpnja 2014.

U susret svetkovini Gospe od Anđela u crkvi Gospe od Milosti franjevačkog samostana s novicijatom na otočiću Visovcu na Krki, od sutra 30. srpnja pa do 1. kolovoza održavaju se Visovačke vespere.

www.visovac.hr

Molitveno-meditativno trodnevlje s početkom u 19 sati u kojem u animiranju molitvene večeri sudjeluju već nekoliko godina uz franjevce i časne sestre Franjevke od Bezgrješne, a ujedno nastupit će Gradski zbor Neuma Drniš i ženska klapa Skradinke. Fra Mate Gverić viosvački gvardijan, u razgovoru za Radio Drniš kazao je:

{play}audio/fra_mate_290714.mp3{/play}

-Svetkovina Gospe od Anđela iz prvih je dana franjevačkog reda 2. kolovoza 1208. godine. Ovo je dan obraćenja sv. Franje, jednako tako i dan kad je postao važnim trenutkom pomirbe za vjernike, kaže fra Mate Gverić i dodaje:

{play}audio/fra_mate_290714-2.mp3{/play}

Na samu svetkovinu Gospe od Anđela, u subotu 2. kolovoza, prva misa zornica u crkvi je u 6.30 sati za hodočasnike koji pješice dođu iz okolnih župa, potom slijede jutarnje mise u 7.30, 8.30, 9.30 sati. Svečana koncelebracija s procesijom je u 10.30 sati predvodi je šibenski biskup msg. Ante Ivas. Svečana misa nastavlja se na vanjskom oltaru u perivoju ispred crkve, a sve dijelove mise pjevat će klapa Sv. Juraj HRM.

Popodne su mise u 16 i 17 sati, dok u 18 sati je grkokatolička liturgija koju predvodi vlč. Milan Stipić , a misa zahvalnica je u 19 sati.

Očekuje se da će Marjansko svetište na Visovacu i ove godine pohoditi više od deset tisuća hodočasnika . Rijeka vjernika iz drniškog, ali i iz drugih krajeva već će tijekom noći sa 1. na 2. kolovoza krenuti ka svetištu. Na svetkovinu Gospe od Anđela na Visovac po dugoj tradiciji hodočaste vjernici iz Drniša, Kistanja, Miljevaca, Kijeva, Gradca, Zagore, Siverića , Rupa , skradinskog zaleđa….

Prigoda za ispovijed je tijekom cijeloga dana. Za dolazak i odlazak hodočasnika franjevci osiguravaju besplatni prijevoz brodom s obje strane otoka, osim franjevačkim brodicama vjernike prevoze i djelatnici Nacionalnog parka Krka sa svojim brodovima. Prve plove od 6 ujutro, a posljednji se s Visovca vraća iza večernje mise.

Osobnim automobilima i ove godine može se doći do vrha Visovačke brine gdje je osiguran parking, a dalje do Stinica odnosno do pristaništa za brodove voze autobusi.

plakat


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background