Sutra u 21 sat 9. Susret klapa – Drniš 2018.

- 5. srpnja 2018.

Sutra se u organizaciji Turističke zajednice grada Drniša održava sad već tradicionalni susret klapa „Naš bi čovik zapiva iz duše“. Na ovogodišnjem devetom po redu susretu će nastupiti klape iz naše županije, ali i susjednih nam Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije. Osim domaćih klapa u goste nam po prvi puta dolazi i klapa „Bratovština“ iz Gorica-Sovića iz Hercegovine.

Uz muške klape „Drniš“, „Bratovština“ iz Gorica-Sovići, „Koporan“ iz Poličnika, „Školji“ iz Tkona, „Asseria“ iz Benkovca, „Sv.Mihovil“ iz Prološca, „Condura“ iz Nina, „Spalatos“ iz Splita i „Vrilo“ iz Obrovca Sinjskog, nastupit će i pet ženskih klapa, „Šinjorine“ iz Kaštela, „Ondine“ iz Šibenika, „Zikva“ iz Pašmana, „Mindula“ iz Okruga Gornjeg i „Kolura“ iz Splita.

Ovako je susret klapa najavio predsjednik klape Drniš, Goran Ercegovac:

-Pa svaka klapa predvidili smo da izvede dvije pjesme. Mislim da će to biti jedna predivna večer za sve nas. Mislim da nije jednostavno na jednom mjestu okupiti 14 izvrsnih klapa i mislim da će to biti nešto posebno.

Svoja očekivanja kazala nam je Ana Handanović iz ženske klape Mindula iz Okruga gornjeg.

-Pa od ovogodišnjeg programa mogu očekivati da bude bar onako dobro kao lani. Organizacija je na nivou, smotra se u predivnom ambijentu održava. Očekujemo i jedva čekamo da ponovno odemo u Drniš.

U slučaju kiše Susret klapa održat će se u Kino-kazališnoj dvorani „Ivan Meštrović“.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Drniš, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka, Gradski muzej Drniš, Pučko otvoreno učilište Drniš, Dalmacijavino, Atron electronic Gmbh, Obrt Parać, Ultima inženjering d.o.o., DVD Drniš. Medijski pokrovitelji su TV Šibenik, šibenikin, Šibenski portal i Radio Drniš.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian