Sutra svi u ‘Đir po Drnišu’!

- 18. rujna 2019.

Grad Drniš i ove godine sudjeluje u programu ‘Europskog tjedna mobilnosti’. Ovogodišnja tema je „Krećite se s nama“ – a posebno se promovira sigurno hodanje i biciklizam kao alternativa korištenju automobila, te koristi i prednosti aktivnih načina kretanja – poput društvene i ekonomske pristupačnosti, pouzdanosti, i ono najvažnije –  pozitivan učinak na zdravlje. Grad Drniš je lani uveo sustav javnih bicikli, te je javno dostupno 12 bicikli građanima na korištenje. Cijeli ovaj tjedan – od 16. do 22. rujna će svi registrirani korisnici imati besplatne vožnje, a u subotu 21. rujna zajedno s tvrtkom Nextbike, koja održava sustav dogovorena je promocija. Na Poljani će se dijeliti tjedna članarina u visini od 100 kuna, te nuditi besplatne vožnje na biciklima.

Sutra četvrtak, 19. rujna u suradnji sa Biciklističkim klubom „Petar Svačić“ iz Drniša održat će se Biciklijada – „Đir po Drnišu“ – polazak je sa Poljane u 17,00 sati.

Svi oni koji nemaju svoje bicikle mogu iznajmiti javne bicikle. Kako je Grad Drniš, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavio 6 električnih bicikla – i oni će biti dostupni za javno korištenje.

Vrhunac tjedna je Dan bez automobila – u nedjelju 22. rujna, kad će se za promet automobilima zatvoriti Ulica kardinala Alojzija Stepinca i Trg kralja Tomislava. Ulice će biti otvorene samo za pješake i bicikliste.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian